Sahil Antalya Yaşam Parkı'ndaki işletmede Sri Lanka yemeklerinin tanıtıldığı toplantıya Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohammed Rivzi Hassen, eşi Husna Hassen, Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Etkinlik,
davetlilerin tek tek geleneksel yağ lambasını yakması ile başladı. Daha sonra
Büyükelçi Hassen, ardından Fahri Konsolos Ali Kamburoğlu ve MHP Milletvekili
Abdurrahman Başkan konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmalardan sonra Ayurveda
tedavi yöntemi tanıtıldı. Davetliler tanıtımın ardından Sri Lanka yemeklerini
tattı.
“ANTALYA, SRİ LANKA’NIN AMBİYANSINA SAHİP”
“ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”
İki ülke
arasındaki ilişkiler için elinden geleni yapacağını söyleyen Sri Lanka Antalya
Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu, “Bugün burada Sri Lanka yemeklerini tadacağız.
Biraz baharatlı ama çok lezzetliler. Ben yaklaşık 2 ay önce Alanya’da kendi
fahri konsolosluk ofisimi açtım. Resmi açılışı henüz yapmadık. Fahri
konsolosluğum, Antalya, Burdur, Isparta’yı
kapsıyor. Bundan sonra Antalya ile Sri Lanka arasında ticari iş birliğini
sağlamak için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.
“BİR ÜLKEYİ TANITMAK YEMEKLERİNDEN GEÇER”
MHP
Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Bir ülkeyi tanıtmak yemeklerinden geçer. Sri
Lanka deyince hepimizin aklına Seylan çayı geliyor. Ben de Türkiye Büyük Millet
Meclisi’nde Sri Lanka dostluk grubu üyesiyim” dedi.
Akdeniz Gerçek Haber Merkezi