Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun Cenazesi Türkiye'ye Geliyor

Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun Cenazesi Türkiye'ye Geliyor

Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun vefatı büyük üzüntü yarattı. 100 yaşında hayatını kaybeden Veziroğlu'nun cenazesi 22 Eylül'de İstanbul'da defnedilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun Cenazesi Türkiye'ye Geliyor
KAYNAK: İHA

ABD'nin Miami şehrinde 100 yaşında hayatını kaybeden Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun cenazesi, 22 Eylül'de düzenlenecek törenin ardından İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Bilim Dünyasının Önde Gelen İsimlerinden Birinin Vefatı

Dünya Hidrojen Konseyi Başkanlığı ve Bilim ve Teknoloji Vakfı kuruculuğu gibi önemli görevlerde bulunan Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, 5 Eylül 2024 tarihinde Miami'de yaşamını yitirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan yılı olan 1923'te dünyaya gelen Veziroğlu, Amerika'da "Hidrojenin Babası" olarak tanınıyordu. Bilim dünyasında geniş bir etki yaratan Veziroğlu'nun vefatı, bilim çevrelerinde büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Cenaze Töreni ve Defin İşlemleri

Prof. Veziroğlu için İstanbul'da 22 Eylül Pazar günü cenaze töreni düzenlenecek. Tören, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki camide öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla başlayacak. Namazın ardından, Prof. Veziroğlu'nun cenazesi toprağa verilecek.

Bilim ve Teknolojiye Katkıları Unutulmayacak

Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, insan ve kainat dergisi akademik yayın kurulu üyeliği ve yazarlığı ile de tanınıyordu. Bilim ve teknoloji alanında yaptığı katkılar, onun mirasını uzun yıllar yaşatacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bütçe Açığının Sorumlusu Belli Oldu! Mehmet Şimşek Deprem ve EYT Dedi

Bütçe Açığının Sorumlusu Belli Oldu! Mehmet Şimşek Deprem ve EYT Dedi