Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem “Nefret suçunu durdurun!”

“Nefret suçunu durdurun!”

Yıllardır süren ve son yıllarda devlet eliyle engellenmeye çalışılan LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri'ne karşılık bugün toplam 150 STK "Büyük Aile Buluşması" adlı etkinlikle LGBTİ+ karşıtı yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe çeşitli tarikat ve cemaat üyeleri de katıldı. Onur Haftası'nda yürüyüşü yasaklayan İstanbul Valiliği'nin LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe izin vermesi birçok kesimden tepkiye neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Nefret suçunu durdurun!”

    Fatih'te Büyük Aile Buluşması" adı altında bugün düzenlenen LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe sosyal medyadaki tepkiler artarak devam ediyor. Siyasetçiler, sanatçılar, gazeteci ve yazarlar sosyal medyada seslendi: “Nefret suçunu durdurun.” Kadın Savunma ağı ise yaptığı sosyal medya paylaşımında,  “LGBTİ+ karşıtı eylemi organize edenler, eyleme izin veren İstanbul Valiliği, eylemin çağrı videosunu "kamu spotu" adı altında yayınlamaya izin veren RTÜK suç işliyor! Ayrımcılık suçtur!” diyerek duruma isyan etti. Bazı kadın toplulukları ise sosyal medyadan yayımladıkları mesajda, “18 Eylül'de yıllardır LGBTİ+lara yönelen açık devlet şiddetini yeni bir aşamaya sıçratacak LGBTİ+ karşıtı mitinge İstanbul Valiliği'nce izin veriliyor. İktidara suç işlediğini hatırlatıyoruz. Buradayız, bir yere gitmiyoruz. Biz dayanışma ve mücadelemizle var olmaya devam edeceğiz” denildi.

 

“MÜZİĞİN KAPATILMASINI İSTEDİLER”

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu'nun 'Büyük Aile Buluşması' adı altında Saraçhane Parkı'nda yaptığı LGBTİ+ karşıtı mitingde sarıklı ve cübbeli kişiler, "Böyle saçmalık olmaz, biz buraya gitar dinlemeye mi geldik?" diyerek, müziğin kapatılmasını istedi.

 KAMU SPOTUNA İZİN VERİLDİ

    Yürüyüş için Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli bir video hazırlandı. Hazırlanan videoda LGBTİ+ karşıtı mitingin duyurusu yapılırken, “Dijital çağda LGBT propagandasının Türkiye'yi ve dünyayı saran bir virüs” olduğu ve “Cinsiyetsizleştirmek, insan neslini azaltmak, aile kurumunu yok etmek isteyen küresel ve emperyalist lobilere 'dur' demek istiyorsan, ailemizi, çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi korumak için büyük aile buluşmamıza sen de katıl” ifadeleri yer aldı. Hazırlanan video, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) internet sitesinin “Kamu Spotları” bölümünde yer aldı.

Haber Merkezi

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
9 Eylül’de evlendiler

9 Eylül’de evlendiler