Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Magazin Farah Zeynep Abdullah'tan Altın Portakal’da kadına şiddete tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Altın Portakal’da kadına şiddete tepki

61. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nin açılış galasında Başarı Ödülü alan Farah Zeynep Abdullah kadına yönelik şiddete karşı duruşuyla dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış galasında ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Altın Portakal Başarı Ödülü’nü aldı. Abdullah, ödül konuşmasında kadına şiddet olaylarına vurgu yaparak, ödülünü cesurca konuşan ve mücadele eden kadınlara adadı. İstanbul’da yaşanan iki genç kızın vahşice katledilmesine atıfta bulunan Farah Zeynep Abdullah, duygusal bir konuşma yaptı.

“Dün kötüydü, bugün daha da kötü”

Ödül konuşmasını yaparken, gündemdeki olayların ağırlığından dolayı hazırladığı metni okumayan Abdullah, toplumsal sorunlara dair güçlü bir mesaj verdi. Farah Zeynep Abdullah, bu"Ödül konuşması hazırlamıştım aslında fakat bugün beynim almadı o konuşmayı yapmayı çünkü gündemde çok fazla olay var. Dün kötüydü, bugün daha da kötü, yarın çok korkuyorum daha da kötü olacak diye." ifadeleriytle sözlerine başladı.

“Erkek Egemen Düzene Karşı Var Olmaya Çalışıyoruz”

Farah Zeynep Abdullah, konuşmasının devamında sinema sektöründeki erkek egemenliğine dikkat çekerek, kadınların bu düzende var olma mücadelesini sürdüğünü vurguladı. Ünlü oyuncu, "Ben bu ödülü, bu erkekçiliğin ve erkeklerin egemen olduğu henüz daha sektör bile diyemeyeceğimiz bu düzende var olmaya çalışan, konuşmaktan korkmayan, yorulan ama pes etmeyen kadınlar için almak istiyorum. Daha çok konuşacak şeyimiz var." dedi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakikada gelen zafer! Göztepe: 3 - Sivasspor: 2

Son dakikada gelen zafer! Göztepe: 3 - Sivasspor: 2