Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Maden faciası davasında sanıklara büyük tepki: "Adaletli olacaksa, bunların id*mla yargılanmasını istiyorum"

Maden faciası davasında sanıklara büyük tepki: "Adaletli olacaksa, bunların id*mla yargılanmasını istiyorum"

Amasra maden faciası davasında, hayatını kaybeden madencilerin aileleri sanıklara tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

"Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden faciasının davasında, hayatını kaybeden madencilerin aileleri sanıklara tepki gösterdi. Madenci Aziz Köse’nin annesi Hava Köse, madende alınmayan önlemlere karşı duyduğu tepkiyle, "Müslüman diye geçinenler Müslümanlığın kuyusunu kazmışlar. Şikayetçiyim" dedi. Şuayip Okul’un babası Necati Okul ise Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılmasını isteyerek, sanıklara "Eğer adaletli olacaksa, bunların id*mla yargılanmasını istiyorum" şeklinde gözleri yaşlı bir şekilde konuştu.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, 14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait müessese kömür madeninde meydana gelen ve 43 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin 7'si tutuklu 23 sanığın yargılandığı davaya bugün devam ediliyor. Sanıklardan, madenin müessese müdürü Cihat Özdemir, işletme müdürü Selçuk Ekmekçi, iş güvenliği şube müdür vekili Volkan Soylu ve işletme baş mühendisi Mehmet Tural, 'olası kastla öldürme' suçundan bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçlamasıyla 18 yıla kadar hapisle cezalandırılma talebiyle yargılanıyor.

AMASARA FACİASI

Davanın üçüncü duruşmasında madenci aileleri duygusal ifadelerle mahkeme salonunda yer aldı. Madenci Orhan Altun’un eşi Aylin Altun, eşinin rahatsızlığına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek, "Eşim rahatsızdı. Baş ağrısından kalkamıyordu. İşyeri aynı çiftlik gibi derdi, giren çıkan belli değil. 40 gün izne ayrılacağız dedi, ama ayrılamadılar." dedi. Madenci Ercan Saraç’ın eşi Gülserin Saraç, eşinin havalandırma pervanesi arızasının ciddiye alınmadığını dile getirerek, "Sanıklar bile isteyerek eşimi ve arkadaşlarını ölüme yollamışlardır." ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden diğer madencilerin aileleri de benzer şekilde mahkemede duygusal açıklamalarda bulundu. Ancak bu acı olayların yarattığı derin üzüntü ve adalet arayışı devam ediyor.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da yarım milyar TL’lik dolandırıcılık

Alanya’da yarım milyar TL’lik dolandırıcılık