Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İletişim Başkanı Altun'dan Narin'in soruşturması hakkında açıklama

İletişim Başkanı Altun'dan Narin'in soruşturması hakkında açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'yi derinden etkileyen Narin Güran cinayeti soruşturması hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İletişim Başkanı Altun'dan Narin'in soruşturması hakkında açıklama

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayeti, ülke genelinde büyük üzüntü yarattı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın gizliliğinin önemine vurgu yaptı ve bazı medya organlarının bu süreçteki sorumsuz davranışlarını eleştirdi.

Soruşturmanın Gizliliğine Saygı Gösterilmeli

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Narin kızımızın katledilmesiyle ilgili adli soruşturmanın Ceza Muhakemesi Kanunu’na uygun olarak gizli yürütülmesine rağmen, birçok ulusal medya organının konuya manipülatif ve reyting odaklı yaklaştığını" belirtti. Altun, bu tür yayınların soruşturmaya zarar verdiğini ve toplumda kafa karışıklığına yol açtığını ifade etti.

Medya Yayınları Yakından Takip Ediliyor

Altun, medyanın konuyu suistimal eden yayınlarını yakından takip ettiklerini duyurdu. Özellikle, konunun uzmanı olmayan kişilerin saatlerce çeşitli spekülasyonlarda bulunarak, Narin Güran’ın hatırasına ve soruşturmanın bütünlüğüne zarar verdiklerini belirtti. Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına, bu tür yayınların en yakın şekilde takip edileceğini vurguladı.

Etik Yayıncılığa Çağrı

Fahrettin Altun, tüm yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya kuruluşlarına çağrıda bulunarak, sorumlu ve etik yayıncılık ilkelerine riayet edilmesi gerektiğini söyledi. Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve vatandaşların rahatsız edilmemesi için medya kuruluşlarının bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki kaçak yapısı mühürlendi

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki kaçak yapısı mühürlendi