Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Metin Lokumcu davasında Emniyet Müdürü dahil 13 polise beraat verildi

Metin Lokumcu davasında Emniyet Müdürü dahil 13 polise beraat verildi

Artvin'in Hopa ilçesinde 2011 yılında meydana gelen olaylar sırasında biber gazı nedeniyle hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun davasında karar çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Metin Lokumcu davasında Emniyet Müdürü dahil 13 polise beraat verildi
KAYNAK: İHA

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen miting öncesi çıkan olaylarda biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ile ilgili dava, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

Emniyet müdürü dahil 13 polise beraat

Lokumcu'nun ölümüyle ilgili Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan dahil 13 polis hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Mahkeme Heyetinin Kararı ve Gerekçeleri açıklandı

Davanın 14. duruşmasında, mahkeme heyeti, Metin Lokumcu'ya fiziken darp ve müdahale olmadığına dikkat çekti. Toplumsal olaylara müdahaledeki orantılılık ilkesini hatırlatarak, biber gazı kullanımını silahtan yararlanma olarak değerlendirdi. Mahkeme, insan bedeninin kimyasallara vereceği tepkilerin farklı olabileceğini belirterek, Lokumcu'nun ölümü ile yaşanan olayda illiyet bağı bulunmadığını ifade etti. İlliyet bağı olmadığı durumlarda kusurdan bahsedilemeyeceğini belirten heyet, müdahalenin orantılı olduğunu kabul ederek tüm sanıkların beraatine karar verdi.

karar tepkiyle karşılandı

Duruşmanın ardından, Metin Lokumcu'nun yakınları ve avukatları Trabzon Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Metin Lokumcu'nun oğlu Ulaş Lokumcu, kararın kendisi için yok hükmünde olduğunu belirterek, babasının o gün haklı bir mücadele verdiğini ve çok sağlıklı olduğunu ifade etti. Lokumcu, öfkesini dile getirerek, hâlâ bu coğrafyada yaşadıklarını vurguladı.

İstinaf Süreci başlayacak

Mahkeme kararının ardından, istinaf yolu açık olmak üzere 13 polis hakkında verilen beraat kararı, dava sürecinin devam edeceğini gösteriyor. Metin Lokumcu'nun ailesi ve avukatları, kararın yeniden değerlendirilmesi için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uçağa bomba ihbarı nasıl yapıldı? Detaylar açıklandı

Uçağa bomba ihbarı nasıl yapıldı? Detaylar açıklandı