Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Laikliği korumak, vazgeçilmez yaşam koşulumuz”

“Laikliği korumak, vazgeçilmez yaşam koşulumuz”

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Başkanı Meral Güler, 10 Nisan Laiklik Günü ile ilgili “Laikliği korumak, vazgeçilmez yaşam koşulumuz” açıklaması yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Laikliği korumak, vazgeçilmez yaşam koşulumuz”

TÜKD Genel Başkanı Güler, şubeler ve yönetim kurulu adına şu açıklamayı yaptı: “5 Şubat 1937’de Anayasaya’ya girmiş olan Laiklik ilkesinin ilk adımları ,  10 Nisan 1928 tarihinde atılmış ve  1924 Anayasası'nın 2. maddesinde yer alan ‘Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır’ ifadesinin kaldırılmasıyla laiklik ilkesi fiilen uygulanmaya başlanmıştır.

Laiklik, tüm özgürlüklerin olduğu gibi, din ve vicdan özgürlüğünün de güvencesidir. Laiklik dinsel inanışların, devlet işlerine, siyasete ve toplum yaşamına kesin olarak karıştırılmaması gereken, devletin sosyal, ekonomik, siyasal ve ekonomik düzeninin, din kurallarına dayandırılamayacağı düzenin adıdır. Laiklik aklın özgürlüğüdür.

Çağdaşlaşmanın, doğmalarla değil, akılcı ve bilimsel düşünceyle gerçekleşeceği öngörüsüyle  ‘Türk Devleti’nin dini İslamdır’  ifadesini anayasadan oy birliğiyle çıkararak Laikliğin ilk adımlarını atılmasını sağlayan  başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere  devrimin önderlerini minnet ve saygıyla  anıyoruz.

Cumhuriyetimizin temel değerlerinin varlık nedeni olan laikliği, Anayasal bir ilke olarak korumak, vazgeçilmez yaşam koşulumuzdur.”

WhatsApp Image 2023-04-10 at 16.04.15

Unknown1-1

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Spor Kurulu: Sporu mutfağından gelen insanlar yönetecek

CHP Spor Kurulu: Sporu mutfağından gelen insanlar yönetecek