Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Katliam yasası AYM'de ilk inceleme yarın yapılacak

Katliam yasası AYM'de ilk inceleme yarın yapılacak

Anayasa Mahkemesi'nin gündemine gelen "katliam yasası" konusu, ülkede büyük bir tartışma yarattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Katliam yasası AYM'de ilk inceleme yarın yapılacak
KAYNAK: AA

Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından yapılan açıklamada, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemesinin yarın gerçekleştirileceği belirtildi.

Yüksek Mahkeme, İptal Davasını İnceliyor

Resmi Gazete'de 2 Ağustos tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya ilişkin, CHP'nin 15 Ağustos tarihli başvurusu üzerine açılan iptal davasının yarınki Genel Kurul gündemine alındığı açıklandı. Yüksek Mahkeme, bu konuyu yarın yapılacak toplantısında ele alacak.

AYM, İlk İncelemesini Yarın Yapacak

Yarın gerçekleştirilecek toplantıda, Anayasa Mahkemesi davayla ilgili ilk incelemesini yapacak ve başvuruda herhangi bir eksiklik olmaması durumunda dava daha sonraki bir tarihte esasen görüşülecek.

Yürürlüğün Durdurulması Talebi Değerlendirilecek

Yüksek Mahkeme, yarınki toplantıda yürürlüğün durdurulması talebine ilişkin karar verebilecek ve aynı zamanda bu talebi esas aşamada da değerlendirebilecek.

CHP, 16 Maddenin İptalini Talep Ediyor

CHP, Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için AYM'ye başvuruda bulunmuştu. Parti yetkilileri, yaptıkları başvuruda maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına ve uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu savunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da 19. Uluslararası Caz Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Alanya'da 19. Uluslararası Caz Festivali İçin Geri Sayım Başladı