Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Anayasa Mahkemesi'nden sokak hayvanları yasası için flaş karar!

Anayasa Mahkemesi'nden sokak hayvanları yasası için flaş karar!

Anayasa Mahkemesi, büyük tepki çeken ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u esastan incelemeye karar verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Anayasa Mahkemesi'nden sokak hayvanları yasası için flaş karar!
KAYNAK: AA

Anayasa Mahkemesi (AYM), Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemesini tamamladı. Yüksek Mahkeme, davanın esastan görüşülmesine karar verdi.

AYM ilk incelemeyi yaptı

Resmi Gazete'de 2 Ağustos'ta yayımlanan ve yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili olarak, CHP'nin 15 Ağustos'ta yaptığı başvuru üzerine açılan iptal davası, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından gündeme alındı. Bugünkü Genel Kurulda, başvuru üzerinde ilk inceleme yapıldı ve davanın esastan görüşülmesine karar verildi.

CHP’nin İptal Talebinde bulunmuştu

CHP, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, yasadaki 17 maddeden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için AYM’ye başvurmuştu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AYM önünde yaptığı basın açıklamasında, iptalini istedikleri maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına, devletin temel amaç ve görevlerine, yaşam hakkına, çevre hakkına, tabiat varlıklarının korunması esasına ve uluslararası anlaşmaların iç hukuka etkisine tamamen aykırı olduğunu savundu.

Anayasa Mahkemesi, Hayvanları Koruma Kanunu, İptal Davası, 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı

Dışişleri Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı