Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Kahramanmaraş 5.0 şiddetli deprem! Ahmet Ercan'dan uyarı: 2027'ye kadar devam edecek!

Kahramanmaraş 5.0 şiddetli deprem! Ahmet Ercan'dan uyarı: 2027'ye kadar devam edecek!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 4.9 olarak açıklandı. Depremin etkileri hakkında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, artçı sarsıntıların devam edebileceği konusunda uyarıda bulunarak, sürecin 2027 yılına kadar devam edebileceğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kahramanmaraş 5.0 şiddetli deprem! Ahmet Ercan'dan uyarı: 2027'ye kadar devam edecek!
KAYNAK: Haber Merkezi

Kahramanmaraş sabah saatlerinde 5 büyüklüğünde depremle sarsıldı. AFAD'ın verilerine göre, Pazarcık merkezli deprem 09.31'de meydana geldi ve çevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Artçı Deprem Uyarısı

Deprem bilimcilerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş'taki depremin ardından artçı depremler konusunda uyarılarda bulundu. Ercan, 2027 yılına kadar devam edebilecek artçı deprem riskine dikkat çekerek, en fazla 6,2 büyüklüğünde depremlerin olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın Açıklamaları

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş'taki Pazarcık merkezli depremin artçı sarsıntılarını değerlendirirken, 7-9 kilometrelik bir alanda 4 saniye süren ve kırık boyu 4 kilometreyi bulan bir deprem yaşandığını ifade etti. Ercan, 6 Şubat depreminin artçısı olarak nitelendirdiği bu sarsıntıların en az 2027 yılına kadar devam edebileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da yavru köpeği çuvala koyup çöplüğe attılar

Hatay'da yavru köpeği çuvala koyup çöplüğe attılar