Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Boğaçayı’nda rezidans yapılacak

Boğaçayı’nda rezidans yapılacak

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu (DEKAP) Sözcüsü Mimar Birsen Tanyeri, Boğaçay Projesi”nin hayata geçirilmesiyle birlikte tarım arazileri de dahil olmak üzere sulak alanlar rant uğruna yok edilmek istendiği ve bölgede turizm yapıları, rezidanslar, ticari yapılar ve konutlar yapılacağını öne sürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boğaçayı’nda rezidans yapılacak


 

 

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu (DEKAP) Sözcüsü Mimar Birsen Tanyeri, Boğaçay Projesi”nin hayata geçirilmesiyle birlikte tarım arazileri de dahil olmak üzere sulak alanlar rant uğruna yok edilmek istendiği ve bölgede turizm yapıları, rezidanslar, ticari yapılar ve konutlar yapılacağını  öne sürdü.

 

 

 

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu (DEKAP) Sözcüsü Mimar Birsen Tanyeri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 binlik ÇDP ve ona uygun Antalya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan 25 binlik planlar hakkında, mahallelerine köylerine ne getirip ne götüreceği hakkında ne halkın; ne de meslek odalarının en ufak bir bilgisi olmadığını  belirtti.  Yazılı bir açıklama yapan Tanyeri,  “Termessos Milli Parkı sınırları içinde bulunan alageyiklerin üretildiği korunduğu YHKGS alanı, aynı zamanda 1.derece Arkeolojik SİT alanı,1.derece Doğal SİT alanıdır. Bunun yanında Çığlık bölgesi Döşemealtı ilçesinde ki planlarda nar bahçelerinin ortasında ticari alan olduğunu görmekteyiz. YHKGS(yaban hayatı koruma geliştirme sahası) olarak ilan edilen bölgeden tren yolu geçiriliyor” dedi.

Doğal yaşam tehlikede 

Tanyeri, “Boğaçay Projesi”nin hayata geçirilmesiyle birlikte tarım arazileri de dahil olmak üzere sulak alanlar rant uğruna yok edilmek istendiği ve bölgede yapılması düşünülen turizm yapıları, rezidanslar, ticari yapılar ve konutlar yapılacağını  Boğaçayı’nın yaklaşık 7 km. içerisine kadar girebileceğini ifade eden Tanyeri,  “Boğaçayı’nı denizden başlayarak yukarı doğru yatağını derinleştirerek denizden gelen tuzlu suların yukarı bölgelere yürümesi sonucu doğal yaşam yok olacaktır ve bu konuya dair bilimsel uyarı ve çalışmalar hiçbir şekilde dikkate alınmamıştır”  şeklinde konuştu.

Antalya halkı kandırılıyor mu?

Aksu ilçesinde bulunan tarım arazilerinin imara açılmak istendiği ve planda çok ciddi hataların bulunduğu belirtilen Mimar Birsen Tanyeri, “Herhangi bir kurumdan görüş alınmadan çizilen bu planda, Düzlerçamı YHKGS den geçen tren yolunu flu bir şekilde çizerek sanki yokmuş gibi yanıltıcı bir teknik kullanılmıştır ve Güver kanyonuna giden Aykırt Çayı planda görünmemektedir” dedi. Tanyeri, Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu (DEKAP) olarak  Antalya Halkı ile birlikte bu planların iptal edilmesi için mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATSO’da  ‘beyin fırtınası yapma teknikleri’çalışması

ATSO’da ‘beyin fırtınası yapma teknikleri’çalışması