Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem 5 Aralık bir Atatürk devrimidir

5 Aralık bir Atatürk devrimidir

Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 83’üncü yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların siyasette yeterince temsil edilmediğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
5 Aralık bir Atatürk devrimidir


Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya,  5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 83’üncü yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların siyasette yeterince temsil edilmediğini söyledi.

 

Şükran Akkaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi : “ 1930’larda Türkiye Cumhuriyeti kadınların siyasi haklarını kazanması için gerekli yasalar çıkarılmaya başladı. Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimlerinden birisidir. Kadının insan statüsünde algılanmasını ona değer veren liderimize sonsuz minnet ve teşekkürlerimizle bu günü kutluyoruz. Diğer birçok batılı ülke ile kıyaslandığında Türk kadını seçme ve seçilme hakkını kağıt üzerinde çok erken denilebilecek tarihte kazanmıştır. Bu kararın ardından 1935 yılında yapılan seçimlerde 18 kadın vekil meclise girmiştir. Bu rakam o dönem için yüzde 4.6’lık bir temsil oranı demektir. Günümüzde parlamentonun yapısı incelendiğinde ise TBMM’de kadınlarımız ancak yüzde 9’luk bir oranda temsil edilmektedir. Bu demektir ki Türk Kadını hala seçilememektedir. Seçme hakkı konusunda ise ataerkil yapının etkileri aşikardır. Yani seçme konusunda da hakkını kullanamamaktadır. Türkiye’nin kadına seçme ve seçilme hakkını tanıyan dünyada ilk ülkelerden biri olduğunu belirtmek isterim. 83 yıl önce verilen haklarımıza sahip çıkmak zorunda olduğumuz bu günlerde büyük önderimizin anısı önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyorum dedi’’ DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
   Akdeniz Sanayi Sitesi’nde  Meslek Lisesi sevinci

Akdeniz Sanayi Sitesi’nde Meslek Lisesi sevinci