Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Genel Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Mandıra Filozofu İstanbul filmi, Kanal D ekranlarında bu akşam saat 20.00’de buluşacak. Peki, Mandıra Filozofu İstanbul Ne Zaman? Mandıra Filozofu Nerede Çekildi? Kadrosunda kimler var?

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Mandıra Filozofu İstanbul filmi, izleyicileri ekran başına kilitlemeye hazırlanıyor. Yönetmenliğini Müfit Can Saçıntı'nın üstlendiği, senaryosunu ise Birol Güven'in kaleme aldığı bu 2015 yapımı komedi filmi, bugün saat 20.00’da Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşacak. Peki, Mandıra Filozofu İstanbul ne zaman çekildi? Hangi mekanlarda çekimler yapıldı? İşte detaylar...

Mandıra Filozofu İstanbul’un Konusu Nedir?

Filmin ana karakteri Mustafa Ali, Milas'ın Çökertme köyünde sade bir hayat sürerken, yıllar önce kendisini ve annesini terk eden ve şimdi ölüm döşeğinde olan babasıyla hesaplaşmak için İstanbul’a gelir. Gırtlak kanseri olan babası, Mustafa Ali’nin iç huzuru bulma yolculuğunda önemli bir dönemeç olacaktır. Film, hem dramatik hem de komik öğeleri harmanlayarak izleyicilere düşündürücü bir hikaye sunuyor.

Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Mandıra Filozofu İstanbul Kadrosu

Filmde, Müfit Can Saçıntı başrol olarak Mustafa Ali karakterine hayat veriyor. Ona, yılların tecrübeli oyuncusu Kemal Kuruçay, Emlakçı Basri rolüyle eşlik ediyor. Filmde ayrıca Gülnihal Demir (Gülfidan), Abdullah Şahin (Cumhur) ve Zinaida Chistol (Elizabeth) gibi isimler de dikkat çekiyor. Filmin oyuncu kadrosunda Uğur Alibaşoğlu (Halil İbrahim), Alper Düzen (Hilmi), Nihan Durukan (Özlem), Birol Güven (Patron), Mehmet Auf (İnsan Kaynakları Görevlisi) ve Mahir İpek (Satış Koçu) gibi isimler de yer alıyor.

Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Mandıra Filozofu İstanbul Nerede Çekildi?

Filmin çekimlerinin büyük bir kısmı, doğal güzellikleri ile ünlü Bodrum Çökertme köyünde gerçekleşti. Mustafa Ali’nin köy hayatını ve babasıyla olan ilişkisini anlatan sahneler burada çekildi. İstanbul’daki çekimlerde ise şehrin çeşitli bölgeleri kullanılarak, karakterlerin şehirle olan zıtlıkları gözler önüne serildi.

Neden İzlenmeli?

Mandıra Filozofu İstanbul, modern yaşamın getirdiği karmaşalarla boğuşan insanlara, sade bir hayatın erdemini mizahi bir dille anlatan başarılı bir komedi filmi olarak öne çıkıyor. Filmin izleyicilere sunduğu toplumsal eleştiriler ve içten diyaloglar, Mustafa Ali karakteriyle özdeşleşmeyi kolaylaştırıyor. Bodrum’un eşsiz doğası ile İstanbul’un karmaşası arasındaki tezat, filmin görsel dilini de zenginleştiriyor.

Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Mandıra Filozofu İstanbul’un Başarıları

Film, vizyona girdiği dönemde yoğun ilgi görmüş ve sinemaseverlerden olumlu geri dönüşler almıştı. Müfit Can Saçıntı'nın hem yönetmen hem de başrol olarak yer aldığı bu proje, izleyicilere hem düşündüren hem de güldüren bir deneyim sunuyor. Filmin doğal ve samimi anlatımı, Birol Güven'in kaleminden çıkan mizahi dokunuşlarla birleşince ortaya unutulmaz bir yapım çıkmıştı.

Mandıra Filozofu İstanbul hakkında daha fazla bilgi edinmek ve filmi yeniden hatırlamak için bu akşam Kanal D’yi kaçırmayın!

Müfit Can Saçıntı Kimdir?

Müfit Can Saçıntı, 1968 yılında Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Gökçam köyünde dünyaya gelmiştir. Alevi Türkmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Saçıntı, babasının astsubay olmasından dolayı çocukluk yıllarını farklı şehirlerde geçirmiştir. İlkokulu Kırıkkale, Sivas ve Sungurlu’da, ortaokulu ise Sungurlu, Çorum, Çubuk ve Doğubeyazıt’ta tamamlamıştır. Lise eğitimini İstanbul Kartal’da bitirmiştir. Babası, Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılanlardandır.

Müfit Can Saçıntı’nın amcası, 12 Eylül döneminde TÖB-DER başkanlığı yapmaktan dolayı tutuklanmıştır. Kendisi de öğrencilik yıllarında yazdığı bir şiir nedeniyle gözaltına alınmış ve işkence görmüştür. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu'nda devam etmiş, ancak TRT’de çalışmaya başlayınca eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Öğrencilik yıllarında "Yarın", "Genç İnsan", "Otomobil", "Boom Müzik" gibi dergilerde çalışmıştır.

Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Senaryo Yazarlığı ve İlk Televizyon Deneyimleri

Müfit Can Saçıntı, 1990 yılında Levent Kırca’nın ‘Olacak O Kadar’ isimli televizyon programında senaryo yazarlığı yaparak bu alandaki kariyerine adım atmıştır. On yıl boyunca programın yazar kadrosunda yer alarak birçok unutulmaz skeç yazmıştır. 1993 yılında atv’nin kuruluş aşamasında development bölümünde görev almış ve Onat Kutlar’ın isteği üzerine "Geldiler" isimli bir gerilim senaryosu yazmıştır. Ancak, Kutlar’ın ani vefatı üzerine bu proje hayata geçememiştir.

Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Televizyon ve Sinemada Çıkışı

Müfit Can Saçıntı, ilk kez 1996 yılında Kanal 6’da, daha sonra ise 2002 yılında Kanaltürk’te ‘Aranan Adam’ isimli programı yapmıştır. Program 18 bölüm sürmüş ve büyük ilgi görmüştür. Saçıntı, Yiğit Şardan’ın projelerinde yer almış, ‘Zihni Sinir Projeleri’, ‘Şakamera’, ‘Şakkadanak’ gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yapmıştır.

Sinema kariyerine ise 1997 yılında Ersin Pertan’ın 'Kuşatma Altında Aşk' isimli filmiyle adım atmıştır. Ancak geniş kitleler tarafından tanınması 2010-2012 yılları arasında oynadığı ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde canlandırdığı “Mandıra Filozofu Mustafa Ali” karakteri ile olmuştur. Bu karakter, izleyiciler tarafından çok sevilmiş ve büyük bir ilgi toplamıştır.

Mandıra Filozofu Filmi ile Büyük Çıkış

2013 yılında senaryosunu Birol Güven’in yazdığı ‘Mandıra Filozofu’ filminin yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu üstlenen Müfit Can Saçıntı, bu filmle sinema dünyasında büyük bir çıkış yapmıştır. Rasim Öztekin ve Ayda Aksel ile birlikte başrolde yer aldığı bu film, felsefi ve mizahi anlatımıyla büyük beğeni toplamıştır. 2015 yılında ‘Mandıra Filozofu İstanbul’ adlı devam filmi çekilmiş ve bu film de izleyicilerden olumlu geri dönüşler almıştır.

Mandıra Filozofu İstanbul Konusu Nedir? Nerede Çekildi?

Yönetmenlik ve Senaristlik Kariyeri

Müfit Can Saçıntı, yönetmenlik ve senaristlik kariyerine birçok başarılı projeyle devam etmiştir. 2012-2016 yılları arasında 'Seksenler' dizisinin yönetmenliğini üstlenmiş, 2013 yılında ise iki bölüm için 'Doksanlar' dizisini yönetmiştir. 2017 yılında ‘Yaşamak Güzel Şey’ filmini hem yönetmiş hem de başrol oynamıştır. Bu filmde yaşamın güzelliklerini ve hayata dair pozitif bir bakış açısını mizahi bir dille izleyiciye sunmuştur.

2018 yılında ‘Babamın Ceketi’ isimli filmin yönetmenliğini yapmış ve bu filmle de izleyicilerden tam not almıştır. 2020 yılında ise ‘Maskeler de Düşer’ filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmıştır. Senarist ve yönetmen olarak birçok başarılı projeye imza atan Saçıntı, toplumsal konuları mizahi bir dille ele alarak izleyicilere farklı bir bakış açısı sunmuştur.

Tiyatro ve Diğer Projeleri

Müfit Can Saçıntı, sinema ve televizyonun yanı sıra tiyatro sahnesinde de aktif bir rol oynamıştır. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu’nda oyuncu olarak başladığı tiyatro kariyerinde ‘Hangi Yüzle’, ‘Keloğlan He-Man’e Karşı’, ‘Öteki Türkiye’ ve ‘Üç Baba Hasan’ gibi oyunlarda sahne almıştır. Tiyatroda sergilediği performanslarla da beğeni toplayan Saçıntı, sanatın her alanında üretkenliğini sürdürmüştür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'i kadınlar güçlendiriyor! Belediyede kadın istihdamı artırıldı

Mersin'i kadınlar güçlendiriyor! Belediyede kadın istihdamı artırıldı