Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yediemindeki araçlar için yeni aşama: Bugün başlayan düzenleme ile neler değişiyor?

Yediemindeki araçlar için yeni aşama: Bugün başlayan düzenleme ile neler değişiyor?

Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulamaya konulan düzenlemede bugün yeni bir aşamaya geçildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yediemindeki araçlar için yeni aşama: Bugün başlayan düzenleme ile neler değişiyor?

Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulamaya konulan düzenlemede bugün yeni bir aşamaya geçildi. Borçları nedeniyle aracı haczedilenler, bugünden itibaren 10 gün içerisinde araçlarını yediemin otoparklarından alabilecek.

Yeni Düzenleme ve Değişiklikler

Yeni düzenlemeye göre, haciz kararı kalkmış olup halen yedieminlerde muhafaza edilen araçlar öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabiliyor. Borçlunun malı teslim almaması durumunda ise rehin hakkı sahibine aracı alması imkanı tanınıyor. İki taraf araç için alıcı olmaz ise ihaleye çıkılıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve aracın teminatını yatıranlar ihaleye katılabiliyor.

İhale Sonrası Durum

İhale sonrası alıcı bulunamayan araçlar ise kamu yararı gözetilerek kanunda belirlenen bedel karşılığı Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) devrediliyor. Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilecek bedel hak sahiplerine ödeniyor. Belirtilen mallar, MKE A.Ş’ye de devredilmemesi durumunda çürümeye bırakılarak ülke ekonomisi ve çevreye vereceği zararların önlenmesi maksadıyla Türkiye Kızılay Derneği’ne bedelsiz olarak devredilecek.

Yediemin Nedir ve Kimler Yediemin Olabilir?

Yediemin, kişilerin birbirleri ve devlet ile oluşan anlaşmazlıklara bağlı olarak mal değeri taşıyan ürünlerin emanet olarak bırakılan yer veya kişi olarak geçmektedir. Yediemin, hukuki süreçleri bilen ve yasa ve kanunlar huzurunda hareket eden kişileri, belirli sınav ve eğitimlerin alınması ile olmaya hak kazanılmaktadır.

Yediemin Çekici Ücreti

UKOME toplantısından yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 oranında zam kararı çıktı. Böylelikle araç çekme ücreti 400’den 630 liraya; yediemin otopark günlük ücreti ise otomobillerde 40’dan 60 liraya çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Google Chrome' a dev güncelleme

Google Chrome' a dev güncelleme