Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bütçe Açığının Sorumlusu Belli Oldu! Mehmet Şimşek Deprem ve EYT Dedi

Bütçe Açığının Sorumlusu Belli Oldu! Mehmet Şimşek Deprem ve EYT Dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bütçe açığını azaltmak için 6 Şubat depremleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bütçe Açığının Sorumlusu Belli Oldu! Mehmet Şimşek Deprem ve EYT Dedi
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin bütçe açığının nedenleri olarak Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini gösterdi. Şimşek, bütçe açığının azaltılması için gelecek yılın kritik olduğuna dikkat çekti.

Bütçe Açığına Deprem ve EYT Vurgusu

İstanbul'da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde, “Türkiye’nin Önümüzdeki Üç Yıllık Ekonomik Perspektifi” konulu video konuşmasıyla yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki bütçe açığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremler ve EYT düzenlemesinin bütçe açığı üzerinde olumsuz etki yarattığını belirtti.

"Bildiğiniz gibi deprem ve EYT nedeniyle geçen sene ve bu sene bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor," diyen Şimşek, geçen yıl bütçe açığının Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranının yüzde 5,2 olduğunu ifade etti. Bu oranın bu yıl yüzde 4,9'a gerilemesini beklediklerini belirterek, gelecek yıl ise bütçe açığını yüzde 3 civarına düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Dezenflasyon İçin Bütçe Açığı Kritik"

Şimşek, Türkiye'nin bütçe açığının kontrol altına alınmasının dezenflasyon sürecine katkı sağlayacağını vurguladı. Enflasyon hedeflerinin gerçekçi olduğunu ifade eden Şimşek, "Bütçe açığını kalıcı olarak yüzde 3'ün altına çekmek en önemli hedeflerimizden biri" dedi.

Gelecek yılın bu süreçte kritik bir yıl olacağına işaret eden Şimşek, "Dezenflasyonu desteklemek için bütçe açığını azaltmaya odaklanacağız. Sonraki yıllarda bütçe açığını yüzde 3'ün altına çekerek dezenflasyon sürecine güçlü bir destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Cari Açık da Gündemde

Bütçe açığının yanı sıra cari açıkla ilgili de açıklamalarda bulunan Şimşek, depremin ve EYT'nin cari açık üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Şimşek, bu durumun ekonomiyi zorladığını ancak planlanan ekonomik reformlarla bu sorunların üstesinden gelineceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Turunç Masa Sorun Çözmüyor Sorun Oluyor!

Turunç Masa Sorun Çözmüyor Sorun Oluyor!