Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı

İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı

İngiltere Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizinin yüzde 5 seviyesinde tutulması kararlaştırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı
KAYNAK: AA

İngiltere Merkez Bankası (BoE), son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizinin yüzde 5'te sabit tutulması yönünde önemli bir karar aldı. Toplantıda, 8 üye bu yönde oy kullanırken, yalnızca bir üye 25 baz puanlık bir indirim önerisinde bulundu. Bu karar, bankanın enflasyonla mücadele stratejisi doğrultusunda alındı.

Enflasyon Hedefleri ve Politika Yaklaşımı

BoE'nin açıklamasında, para politikasının amacı olarak, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ön plana çıktı. PPK, kararlarını orta vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısıyla alarak, enflasyonu hedeflenen seviyeye zamanında ve kalıcı bir şekilde döndürmeyi amaçlıyor.

Açıklamada, "Para politikası kararları, enflasyonun kalıcı baskılarından kurtulma ihtiyacına bağlı olarak belirlenmektedir" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, Ağustos Para Politikası Raporu'nda yer alan veriler, farklı olasılıkların ve risklerin değerlendirilmesi üzerine inşa edildi.

Enflasyon Tahminleri

Açıklamada, küresel şokların enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceği vurgulandı. Ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 2,2 seviyesinde ölçüldüğü, yıl sonuna doğru bu oranın yüzde 2,5'e çıkabileceği belirtilerek, hizmet sektörü enflasyonunun ise yüzde 5,6 ile yüksek kalmaya devam ettiği ifade edildi.

BoE, enflasyona dair riskleri sürekli olarak izlemeye devam edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Ekonomide önemli bir gelişme olmadıkça, politika kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması uygun kalacaktır. Orta vadede yüzde 2'lik hedefe ulaşmak için gereken süre boyunca para politikası yeterince kısıtlayıcı kalmalıdır" denildi.

BoE Başkanı'nın Değerlendirmeleri

BoE Başkanı Andrew Bailey, alınan karar sonrası yaptığı değerlendirmede, ağustos ayında politika faizinin düşürülmesinden bu yana enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini belirtti. "Ekonomi, beklediğimiz yönde ilerliyor. Eğer bu durum sürerse, zaman içinde politika faizini kademeli olarak düşürebiliriz. Ancak enflasyonun düşük kalması son derece önemlidir, bu nedenle faizlerde hızlı ya da fazla bir indirim yapmamaya dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a siyasi yasak

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a siyasi yasak