Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 2025 maaş zamları için geri sayım başladı: Asgari ücret ne olacak?

2025 maaş zamları için geri sayım başladı: Asgari ücret ne olacak?

2025 yılında gerçekleşecek maaş zamları hakkında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarındaki artış beklentileri, kamuoyunda sıkça tartışılıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2025 maaş zamları için geri sayım başladı: Asgari ücret ne olacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

2025 yılına ait maaş zamları için heyecan verici bir süreç başladı. Milyonlarca çalışan, emekli ve memur, Ocak ayında yapılacak artışları bekliyor. Özellikle asgari ücret zammı ile ilgili iddialar dikkat çekiyor. Hükümetin masasında, asgari ücretin 20 bin TL olabileceği yönünde görüşmelerin yapıldığı söyleniyor. Ayrıca, memur ve emekli maaşlarının da kalem kalem hesaplandığı bilgisi edindiğimiz kaynaklar arasında.

Milyonlarca insan neyi merak ediyor?

Ocak ayında yapılacak maaş zamları için birçok soru gündemde. "2025 asgari ücret ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşları ne olacak?" gibi sorular, çalışanlar ve emekliler arasında yoğun bir şekilde tartışılıyor. Özellikle, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, bu zamların belirlenmesinde önemli bir etken olarak öne çıkıyor. Yıl sonu için enflasyon tahmininin %43,14 olarak belirlenmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2025 yılı için en düşük emekli maaşı rakamları büyük önem taşıyor. Yapılan tahminler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının 14-15 bin TL arasında olabileceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra, memur ve memur emeklileri için de enflasyon farkı %4,3; Ocak zammı ise %10,59 olarak öngörülüyor. Eğer bu tahminler gerçekleşirse, memur maaş zammı toplamda %14,92'yi bulacak.

Asgari ücret zammı için 20 bin TL iddiası

Kulislerde dolaşan bilgiler, 2025 asgari ücret zammının %20 oranında olabileceğini öne sürüyor. Mevcut asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu göz önüne alındığında, bu artışla birlikte yeni asgari ücretin 20 bin TL olabileceği ifade ediliyor. Gazeteci Dr. Şeref Oğuz, bu konuyla ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada, "Devlet kendi gelirini geçmiş enflasyona göre hesaplayacak, ancak vereceği zamları geleceğin enflasyonuna göre yapacak" dedi.

Yılın ilk çeyreği ne gösterecek?

2024 yılı için asgari ücretin 20-22 bin TL arasında olabileceği düşünülüyor. Ancak bu rakamlar, çalışanların alım gücünü tam anlamıyla iyileştirmeyebilir. Dr. Oğuz, "Asgari ücreti 24 bin TL yapsanız bile, Eylül itibariyle alım gücü ancak aynı kalıyor" diyerek endişelerini dile getirdi.

Yüzde 44 zam konuşulurken, çağrılar yapılıyor

Bütçede manevra alanının kalmadığını belirten Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, düşük ücretlerin zaten ortada olduğunu belirtti. Bingöl, Maliye ve Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulunarak, "Eğer samimiyse, asgari ücrete ne kadar zam yapılacaksa, memurlara ve emeklilere de aynı oranda artış yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Bingöl, vergi ve harç cezalarının da artış göstermesi gerektiğini vurguladı. Bu durum, çalışanlar arasında kaygılara neden olurken, sokakların ve sendikaların da harekete geçebileceği belirtiliyor.

2025 yılına dair maaş zamları, çalışanların alım gücünü artırma konusunda kritik bir rol oynayacak. Ocak ayındaki bu değişiklikler, Türkiye’nin ekonomik durumu üzerinde de etkili olabilir. Milyonlar, yapılan açıklamaları dikkatle takip ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Giresun Kıyılarında Oluşan Hortum Anları Cep Telefonlarıyla Kaydedildi

Giresun Kıyılarında Oluşan Hortum Anları Cep Telefonlarıyla Kaydedildi