Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TOKİ’den Ev ve İşyeri Sahiplerine Büyük İndirim Fırsatı: Yüzde 25 İndirim Müjdesi Geldi!

TOKİ’den Ev ve İşyeri Sahiplerine Büyük İndirim Fırsatı: Yüzde 25 İndirim Müjdesi Geldi!

TOKİ, büyük bir indirim fırsatı sundu. Bakan Murat Kurum, TOKİ güvencesiyle konut ve işyeri sahibi olanlara yüzde 25 indirim yapılacağını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOKİ’den Ev ve İşyeri Sahiplerine Büyük İndirim Fırsatı: Yüzde 25 İndirim Müjdesi Geldi!
KAYNAK: Haber Merkezi

TOKİ, ev ve işyeri sahibi olmak isteyen vatandaşlar için büyük bir müjde verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ güvencesiyle konut ve işyeri sahibi olanlara yönelik yeni bir indirim kampanyası başlatıldığını duyurdu. İndirim kampanyası kapsamında konut ve işyeri fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim yapılacak. Bu cazip fırsat, özellikle borcunu peşin kapatmak isteyenler için önemli bir avantaj sunuyor.

İndirimden Kimler Yararlanabilecek?

TOKİ’nin indirim kampanyası, daha önce konut veya işyeri satın almış olan vatandaşları kapsıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar konutlarını almış olmaları ve taksit ödemelerinin 12 aydan fazla devam etmesi gerekiyor. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yoğun talepler üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 indirim imkânı sağlayacağız" dedi.

TOKİ’den Ev ve İşyeri Sahiplerine Büyük İndirim Fırsatı

Başvuru Şartları Nelerdir?

TOKİ indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut sahiplerinin, borç kapatma sözleşmesinin yapıldığı aya ait taksit ödemelerini eksiksiz yapmış olması gerekiyor. Ayrıca, geriye dönük herhangi bir emlak vergisi veya taksit borcu da bulunmamalı. Kampanya süresince borcunun yüzde 25’ini kapatmak isteyen vatandaşlar da aynı oran üzerinden indirim alabilecek.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

TOKİ’nin indirim kampanyası başvuruları, 23 Eylül ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, satış işlemlerinin gerçekleştirildiği banka üzerinden kabul edilecek. Konut ve işyeri sahiplerinin, bu tarih aralığında borçlarının yüzde 25’ini veya tamamını kapatmak için gerekli ödemeleri yapması gerekiyor. Başvuru için öncelikle site yönetiminden “Borcu Yoktur” belgesi ve belediyeden “Emlak Beyan Değeri” belgesi alınması şart.

TOKİ’den Yeni Konut Kampanyaları Gelecek Mi?

Bakan Kurum, yeni indirim kampanyasının ardından, TOKİ’nin sosyal konut projelerine yönelik yeni kampanyalar üzerinde çalıştığını da belirtti. Özellikle düşük ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için çeşitli indirim ve ödeme kolaylıklarının planlandığını ifade eden Kurum, “TOKİ, vatandaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Çuval Kafasına Geçen Keçi Diğer Keçileri Korkuttu

Antalya'da Çuval Kafasına Geçen Keçi Diğer Keçileri Korkuttu