Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara 204 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara 204 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılında aldatıcı reklamlara yönelik sıkı denetimlerle 204 milyon TL ceza kesti ve 1542 dosyada erişim sınırlaması uygulandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara 204 milyon TL ceza
KAYNAK: Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk 10 ayında aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalara karşı önemli adımlar attı. 10 Ekim 2024 tarihi itibariyle toplam 1542 aldatıcı reklam dosyasında erişim sınırlaması uygulanırken, bu reklamlara yönelik toplam 204 milyon TL ceza kesildi.

Reklam Kurulu’nun Faaliyetleri

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen Reklam Kurulu toplantısında, tüketicileri yanıltan ve haksız ticari uygulamalar içeren reklamlar masaya yatırıldı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, yılın ilk 10 ayında toplam 1542 dosya incelemeye alındı. Bu dosyaların büyük bir kısmı, mevzuata aykırı bulundu ve durdurma cezalarının yanı sıra 204 milyon 322 bin 410 TL idari para cezası uygulandı.

Reklam Kurulu, tüketicilerin tecrübe ve bilgi eksiklerinden yararlanarak yanıltıcı reklamlarla ticaret yapan firmalara yönelik caydırıcı önlemler almayı sürdürüyor. Özellikle internet ortamında yer alan yasadışı reklamlara ilişkin olarak 71 dosyada erişim engellemesi kararı alındı.

Aldatıcı Reklamlar ve Haksız Ticari Uygulamalara Sıkı Denetim

Reklam Kurulu’nun bu ayki toplantısında, tüketicilerin alışveriş tercihlerini etkileyen 202 dosya ele alındı. İncelenen dosyalardan 185’i mevzuata aykırı bulundu ve toplamda 16 milyon 865 bin 937 TL ceza kesildi. Yapılan açıklamada, "Söz konusu reklam ve ticari uygulamalar hakkında durdurma cezası ile birlikte 16 milyon 865 bin 937 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca internet ortamında gerçekleştirilen yasaya aykırı reklamlara ilişkin 71 dosyada erişimin engellenmesine karar verildi. Böylelikle, yılın 10 ayında Kurul tarafından 1542 dosya hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulunuldu. Aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 1358 dosya hakkında durdurma cezasının yanı sıra 204 milyon 322 bin 410 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

Yılın 10 ayında yapılan toplam değerlendirmeler sonucunda 1358 dosyada aldatıcı reklamlar tespit edilerek durdurulma kararı alındı. Haksız ticari uygulamaların da önüne geçmek amacıyla alınan bu kararlarla birlikte, Reklam Kurulu, tüketici haklarını koruma konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Alkollü İçki Reklamlarına Yönelik Yasaklar

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında, alkollü içki ve üretici firmalarının reklamının yasak olduğu vurgulandı. Buna rağmen, sosyal medya platformlarında alkollü içkilerle özdeşleşen semboller ve işaretlerin kullanıldığı tespit edildi. Bu tür paylaşımlar da Reklam Kurulu tarafından incelemeye alınarak cezai yaptırımlar uygulandı.

Yoğun Denetimler Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu’nun tüketicilerin karşı karşıya kaldığı aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalara karşı yoğun denetimlerine devam ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, özellikle internet ortamındaki yasadışı reklamlara yönelik çalışmalarını hızlandırarak tüketici haklarını korumaya devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da 'Binbir Surat' genç kızlar hırsızlıktan yakalandı!

Adana'da 'Binbir Surat' genç kızlar hırsızlıktan yakalandı!