Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Selçuk Geçer’den korkunç dolar tahmini

Selçuk Geçer’den korkunç dolar tahmini

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yıl sonu dolar seviyesini açıkladı. Geçer, Orta Vadeli Programı değerlendirerek 2024-2025-2026 yılı dolar kuru tahminlerine değindi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selçuk Geçer’den korkunç dolar tahmini

Süleyman Gezici

Ünlü analist Selçuk Geçer doların yılsonuna doğru alacağı şekli ifade ettiği paylaşımda 2024-2025-2026 yılı dolar kuru tahminlerine de yer verildi. Selçuk Geçer'in hedefinde OVP programının paylaşılması ile hükümetin dolar tahmini yer alıyordu. “Çarpı 2 yapın siz” diyen Selçuk Geçer yeni yıl dolar tahminini 74 TL'ye güncellemiş oldu.

Altın ve borsa da etkilenecek mi

Küresel piyasalarda başlayan hareketlilik Eylül ayı içerisinde FED’in açıklayacağı faiz kararı riskleri artırıyor. Ünlü ekonomist FED'in faiz kararı gölgesinde dolar, altın ve borsa ne olacak? sorusunu yanıtlayarak yatırımcıya da yön veriyor. “Bana göre Eylül ayında bir faiz artışı olmayacak. Kasımda faiz artışı yapılabilir” diyerek FED'in yaklaşımına yönelik tahminlerini paylaştı. Selçuk Geçer: “Çin'de olabilecek olası bir kriz doğrultusunda dünya olumsuz olarak etkilenebilir. Çin'in verileri bu yönde gelmeye devam ederse enflasyon beklentinin altına düşmeye devam edecektir. Çin resesyon tehlikesi ile baş başa kalabilir. Bu durum ciddi sıkıntıları da beraberinde getirir” diyerek ekledi.

Dolar 27 Tl'nin üstüne çıkacak

Selçuk Geçer riskli piyasalar olarak adlandırılan kripto para ve hisse senedine yönelik tahminlerini güncel verilerle beraber paylaştı. "Dolar bugün yarın 27 TL'nin üzerine çıkacak göreceğiz. Sonrasında ise olması gereken hedefe doğru ilerleyecektir” diyen uzman isim FED'in faiz kararı gölgesinde Türkiye bu durumdan nasıl etkilenir? sorusunu da yanıtladı.

Türkiye için olumsuz

“Dolar endeksi bir süre daha yukarı yönlü doğru ilerler. Parite bir süre daha düşük kalır. Avrupa yanlışlıkla şahin açıklama yerine güvercin açıklama yaparsa faiz indirme sinyalleri oluşur. Paritede düşüş eğilimi daha da hızlanır. Bu Türkiye açısından olumsuzdur. Euro geriye çekilir, döviz baskılanır ve işin tadı kaçar” açıklamalarında bulundu.

Selçuk Geçer kimdir

Selçuk Geçer, 1972 yılında Eskişehir'de doğdu. Lise öğrenimini Eskişehir Ahmet Kanatlı lisesinde, Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 3 Mayıs 2009 tarihinde evlenen Selçuk Geçer'in 2 çocuğu vardır. Televizyon ekranlarında yer alan isimlerden biri olan Selçuk Geçer, ekonomi habercisi, yorumcu ve analisttir. Bu kapsamda pek çok kanalda yer görev aldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası'ndan yeni kredi kararı

Merkez Bankası'ndan yeni kredi kararı