Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ‘Macaristan’ın Antalya ilgisini artıralım’

‘Macaristan’ın Antalya ilgisini artıralım’

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Ticari Ataşesi Áron Sipos, Fahri Konsolos Kaan Karakaya ve heyeti ile bir araya geldi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Macaristan’ın Antalya ilgisini artıralım’

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Ticari Ataşesi Áron Sipos, Fahri Konsolos Kaan Karakaya ve heyeti ile bir araya geldiği görüşmeye ATSO ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler vererek başlayan Başkan Çetin, ATSO’nun 139 yıllık köklü bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.


    50 bini aşkın üyesi ile ATSO’nun Türkiye’nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu ifade eden Başkan Davut Çetin, kentin yabancı yatırımcılar için de çok önemli bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en çok yabancı yatırımcıya sahip kenti olduklarını ifade eden Çetin, “Bugün 4 bin 500’e yakın yabancı yatırımcı Antalya’da yatırımlarını sürdürüyor. Bu rakam her geçen gün artarak devam ediyor. Turizmiyle Türkiye’nin dışa açılan penceresi olan Antalya, yabancı yatırımcılar için de en önemli yatırım merkezlerinden birisi” dedi.


‘MACAR TURİST SAYISINI ARTIRALIM’

    Antalya’ya Macaristan’dan gelen turist sayısının da çok düşük olduğunu ifade eden Başkan Davut Çetin, “Geçtiğimiz 2 seneyi saymazsak 2019 yılında Antalya’yı 90 bine yakın Macar ziyaret etti. Sizler ile Macar vatandaşlarının turizm tercihlerinde Antalya’yı öne çıkaracak projelerini de yapmak isteriz. Turizm konusunda Antalya tarihi, doğası, otellerinin kalitesi ve üst düzey hizmet kalitesiyle dünyada eşinin olmadığı bir destinasyon. Önümüzdeki günlerde Macar vatandaşlarını Antalya’da görmek istiyoruz. Tatil alışkanlığının artması Macar yatırımcıların da ilgisini otomatikman artıracaktır” dedi.

‘TÜRKİYE TURİZMDE İLK 3’TE’

    Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu için kente geldiklerini ve ziyaretleri sırasında ekonomik ilişkilerini geliştirecek ziyaretlerde bulunduklarını ifade etti. ATSO’nun özellikle bu anlamda çok önemli olduğunu ifade eden Matis, “Macaristan ile Antalya ekonomik ilişkilerini ileri seviyelere çıkarmayı bizler de çok istiyoruz. Bu görüşmede birlikte yapılacak işbirliği çalışmalarını değerlendirmek istedik. Aramızda kurulacak ilişkiler ile gelişecek ekonomik bağ ülkemiz ekonomisi için de oldukça önemli. Ben umuyorum ki bu görüşmeden sonra artık adımlarımızı daha hızlı atacağız” şeklinde konuştu.

    Türkiye’nin Macaristan’da en büyük 3 turizm destinasyonundan biri olduğunu ifade eden Büyükelçi Matis, “Macaristan nüfus olarak 10 milyona yakın bir ülke. Ülkemizden Türkiye’ye 150 binin üzerinde vatandaşımız turizm amaçlı geliyor. Antalya’ya direkt inenlerin dışında İstanbul üzerinden de gelen vatandaşlarımızı da düşünürsek 100 binden fazlası buraya geliyor diyebiliriz” dedi.

‘KASIM’DA ANTALYA’DAYIZ’

    Antalya’nın özellikle tarım alanındaki potansiyelinin farkında olduklarını belirten Büyükelçi Matis, “Tarımın her alanında Antalya’nın çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu konuda işbirliği çalışmaları yürütmek konusunda istekliyiz. Hatta Antalya’da Kasım ayında yapılacak olan GrowTech Fuarı için Macaristan’dan iş insanları ve üst düzey devlet adamlarının yer aldığı bir şekilde katılım göstereceğiz. Burada o dönemde üyelerinizle Macar iş insanları arasında B2B görüşmeler yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

    Görüşme sonrasında Büyükelçi Matis’e günün anısına ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından resmedilen Antalya tablosu armağan edildi.

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EKDAĞ Sosyal Tesisi’nde lezzet keyfi

EKDAĞ Sosyal Tesisi’nde lezzet keyfi