Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hala kat etmemiz gereken yollar var

Hala kat etmemiz gereken yollar var

24 Kasım Öğretmenler Günü Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törende konuşan Vali Altıparmak, "Turizmde birinci, sağlıkta 3'üncü, eğitimde 1'inci sıradayız. Eğitimde bulunduğumuz yer her ne kadar iyi bir yerde görünse de hala kat etmem

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hala kat etmemiz gereken yollar var

24 Kasım Öğretmenler Günü Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törende konuşan Vali Altıparmak, "Turizmde birinci, sağlıkta 3'üncü, eğitimde 1'inci sıradayız. Eğitimde bulunduğumuz yer her ne kadar iyi bir yerde görünse de hala kat etmemiz gereken yollar var" dedi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'de düzenlenen törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, eğitimin en önemli ve en incelikli sorumluluk olduğunu belirterek öğretmenlerin de eğitim sisteminin omurgasını oluşturan, sistemi işleten ve yönlendiren, irfan ordusunun neferleri olan bireyler olduğunu belirterek, "Atalarımızdan aldığımız emaneti en iyi şekilde korumak, genç nesilleri milli tarihi ve kültürel değerlere bağlı, ülkesine ve vatanına sahip çıkan bilinçli bireyler olarak yetiştirmek en asli görevimizdir. Geleceğimizi inşa etme yolunda eğitim seferberliğinin öncülüğünü yapan öğretmenler, okuyan, araştıran, gelişmeleri yakından takip edebilen ve başkalarının haklarına saygı gösteren genç beyinleri topluma kazandırdıkça Türkiye sadece bu yüzyıla değil önümüzdeki asırlara da damgasını vuracak güce ulaşacaktır" dedi.

 

 

"CİDDİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR"

Milli Eğitim Bakanlığı'nca oluşturulan sistem çerçevesinde eğitim başarısı ve vizyonunun geliştirilmesi adına ciddi çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Gülay, özellikle Vali Ahmet Altıparmak öncülüğünde başlatılan değerler eğitimi faaliyetine büyük önem verdiklerini ifade etti ve "40 ayrı ülkeden ve 80 ayrı ilden öğrencinin öğrenim gördüğü Antalya'da kent kültürü oluşturmak, çocuklarımızın ve gençlerimizin birlikte ve beraber dayanışma içerisinde yaşama bilincini geliştirmek adına her şeyin ötesinde iyi insan yetiştirmenin bir gereği olarak, değerler eğitimi faaliyetlerine topyekun katılmak ve sahiplenmek durumundayız. Gerek SBS, gerekse LYS'de alınan başarılı sonuçlar bunun en güzel ifadesidir. Eğitim başarısının arttırılması ve kalıcı hale getirilmesi amacıyla yürütülen ilköğretim ve lise başarı arttırma projesi de en başarılı çalışmalarımızdandır. Antalya'da büyük başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. Öğretmenlerime verdiğiniz emek ve çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

 

 

"KÜTÜPHANE DENECEK YERİMİZ YOK"

Gülay'ın ardından söz alan ve "İstatistiklerde yaşanabilir iller sıralamasında 2'nci olarak gösteriliyoruz" diyen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, "Turizmde birinci, sağlıkta 3'üncü, eğitimde 1'inci sıradayız. Eğitimde bulunduğumuz yer her ne kadar iyi bir yerde görünse de hala kat etmemiz gereken yollar var. İnovasyonda 15'inci, girişimcilikte 17'inci, erişilebilirlik ki en önemli verilerden bir tanesidir 18'inci, teknolojide 5'inci sıradayız. Şuna üzülüyorum, Antalya gibi koca bir ilde bir tane Tekelioğlu Kütüphanesi var. Bunun dışında Kepez, Aksu ve benzeri yerlerde kütüphane denecek yerimiz maalesef yok. Okullarda yapılan çalışmalar az gibi görünebilir. Eğer önümüzdeki geleceği birlikte inşa edeceksek, birbirimizi anlamak, birbirimizi çok iyi dinlemek zorundayız. Engelli vatandaşlar için de Antalya'nın ulaşılabilir olması için çalışmalar başlatıldı. Kamu kurumlarında, alışveriş merkezlerinde çalışmalar sürüyor. Okullarda da bu yönde ciddi işler yapıldı. 390 okulda rampa yapıldı, 144 derslikte 367 lavabo ve benzeri düzenlemesi yapıldı. 116 asansör engellilere hizmet edici şekilde düzenlendi. Hayırseverlerimizin de ciddi katkıları oldu" diye konuştu. "Eli öpülesi denildiği zaman akla aile büyüklerinin dışında kim gelir? Başka hiçbir meslek grubu gelmez öğretmenlerin dışında" diyen Vali Altıparmak, "Bir de çırağını yetiştiren usta akla gelir, her ikisi de insan yetiştiren meslek grupları olduğu içindir" dedi. Törende şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler şiir okurken,  Vali Altıparmak emekli öğretmenlere ve yarışmalarda birinci olan öğrencilere plaket verdi. Yeni atanan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından öğrenciler bir gösteri sahneledi. (Esin KÜMBETLİOĞLU)

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazeteci Ağır’ın partiçi demokrasi mücadelesi

Gazeteci Ağır’ın partiçi demokrasi mücadelesi