Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi ERDOĞAN: HAYAT PAHALILIĞI DEVAM EDECEK

ERDOĞAN: HAYAT PAHALILIĞI DEVAM EDECEK

19. MÜSİAD Expo, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artan enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkilerini sürdüreceği anlaşılıyor" dedi. Tahıl koridorunun seyrine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Putin ile konuştuk, yeni bir adım atıyoruz" ifadelerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ERDOĞAN: HAYAT PAHALILIĞI DEVAM EDECEK

Burada yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle meydana gelen tahıl krizi hakkında konuşan Erdoğan, Rusya'nın çekildiği tahıl koridoru anlaşmasına Birleşmiş Milletler'in (BM) ve Türkiye'nin aracılığıyla verilen garantileri yeterli bulmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını verdi.

AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERE TAHIL GÖNDERECEĞİZ

Erdoğan, "Putin'le görüşmemde, az gelişmiş ülkelere ücretsiz tahıl gönderme konusunda mutabık kaldık. Ukrayna'daki tahılın az gelişmiş ülkelere gitmesi öncelik olmalıdır" dedi.Erdoğan, 3 Kasım akşamı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de konuyu görüştüğünü bildirdi.

ŞİKAYET ETMEYİP ÇÖZÜM YOLLARI BULACAĞIZ

Artan enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkilerini sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, hayat pahalılığının da devam edeceğinin sinyalini verdi.Erdoğan, "Bizim asıl maharetimiz böyle dönemlerde kendimize yeni çıkış yolları bulmak değil mi? Şikâyet etmeyip, çözüm yollarına bakacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO'da 24 farklı sektörden 500'ün üzerinde firmanın ürün ve hizmetleri sergileniyor. Ülkemiz içinden ve dışından ilginin gayet yoğun olduğunu öğrendim. D8 büyükelçileri zirvesinin gerçekleştirilmesini takdirle karşıladım. Oldukça zengin içeriğe sahip fuarın hedeflerine ulaşacağına inanıyorum."

"Dünyamız son 3 yıldır küresel salgınla başlayan ardından sıcak çatışmalar ve bölgesel gerilimlerle devam eden sancılı süreçten geçiyor. Tedarik zincirleriyle uluslararası ticaretteki tahribatı halen hissediyoruz. Pek çok ekonomi son 50-60 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla baş etmeye çalışıyor. Gıda, enerji ve hammadde fiyatlarının ekonomiler üzerindeki baskının bir müddet daha devam etmesi bekleniyor."

PUTİNLE MUTABIK KALDIK

"Kesinlikle az gelişmiş ülkelere destek verelim. Zira Putin bana şunu söyledi "Biz ücretsiz olarak bu tahılı bu ülkelere gönderelim" dedi. Hem fikir olduk. Bunu da G20'de geniş çaplı görüşelim. Mutabık kaldık. Atmamız gereken adım bu, yapmamız gereken de bu. Bu ayın 13-14'ünde Bali'de bir araya geleceğiz ve orada da bu görüşmeleri yapacağız. Avrupa'yı bahçe dünyanın geri kalanını vahşi otlar olarak tanımlayan zihniyetin bu şekilde davranmasına şaşırmıyoruz ama kabul de etmiyoruz."

"Afrika, Asya, Latin Amerikalılar ucuz işçi, altın, petrolüyle bunlara hizmet ettiği ölçüde değerlidir. Böyle bir durum yoksa görkemli Avrupa bahçesini istila eden ayrık otundan ibarettir. İnsanı diline, ten rengine, ülkesine göre ayıran bu çarpık bakış açısını dünyamızı nasıl felakete sürüklediğini acı tecrübelerden biliyoruz. İslam dünyasındaki kardeşlerimizin mağdurların çığlıklarına sağır kesilmesidir. Türkiye pek çok alanda olduğu gibi bu hususta farkını ortaya koymaktadır ve koyacaktır."

"İş dünyamızın yeni ürünler geliştirme ve yeni pazarlar bulma konusunda sergilediği başarı takdire şayandır. Son dönemde küresel krizi fırsata dönüştürme hususunda kat edilen mesafeyi ihracat rakamlarında görüyoruz. Enerji ve Emtia fiyatlarındaki dalgalanmaların üzerine gelişmiş ülkelerde giderek yayılan resesyonun eklenmesi işimizi güçleştiriyor."

"Petrol, doğalgaz, kömür gibi kendine yeterli ülkeler küresel düzeydeki fiyat artışlarından sınırlı seviyede etkilendikleri için avantajlı duruma geçiyorlar. Kimi alanlarda bunun emarelerini görüyoruz. Bizim asıl maharetimiz böyle dönemlerde kendimize yeni çıkış yolları bulmak değil mi? Şikâyet etmeyip, çözüm yollarına bakacağız."

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halk Oyunları Topluluğu  yeni gönüllüler arıyor

Halk Oyunları Topluluğu yeni gönüllüler arıyor