Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Dünya mimarları Antalya'da buluşuyor

Dünya mimarları Antalya'da buluşuyor

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan 3’üncü Uluslararası Mimarlık Bienali ‘Geleceği Düşünmek’ teması ile 16 Eylül-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Başkanı Osman Aydın, bienalin Türkiye’de sadece Antalya’da düzenlendiğini beli

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya mimarları Antalya'da buluşuyor

 

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan 3’üncü Uluslararası Mimarlık Bienali ‘Geleceği Düşünmek’ teması ile 16 Eylül-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Başkanı Osman Aydın, bienalin Türkiye’de sadece Antalya’da düzenlendiğini belirterek,kurum ve kuruluşlardan destek istedi..

 

Mimarlar Odası Antalya Şubesi çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’de sadece Antalya’da düzenlenecek olan 3’ncü Uluslar arası Mimarlık Bienali, “ Geleceği düşünmek’ temasıyla 16 Eylül-25 Ekim tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek. Bienalin tanıtım toplantısında konuşan Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, bienalin Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir dışında sadece Antalya’da düzenlenecek olmasının önemine değindi. Aydın, ’’ 2 yılda bir düzenlenen bienal, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.  Gelecek bienallerde dileriz daha çok kurum, kuruluş, bir ülkenin bienali düzenlemesinin birçok açıdan,  özellikle kültür açısından ne kadar önemli olduğunun farkına varır, bienali sahiplenenler çoğalabilir” dedi.. Bianelde bu yıl terör olayları nedeniyle konser ve benzeri etkinliklerin yapılmayacağı bildiriliyor.

DEĞİŞİK MEKANLARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Osman Aydın, “Bienal bu yıl  Kaleiçi, Yat Limanı, Kalekapısı, Cumhuriyet Caddesi ve Haşim İşcan Mahallesi’ni kapsayan bölgede gerçekleşecek. Bienallerin ilki Ekim 2011’de, ikincisi 7 Eylül-7 Ekim 2013 tarihlerinde kentimizde düzenlendi’’dedi. Bienalin  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde  belirlenen bölgelerde yapılacak olmasının hem tarihi kent merkezine tanıtımına katkı koyacağını hem de kent kimliğinin gelişmesinde katkı sağlayacağını söyleyen Aydın,’’Gerek yarışmalar, gerek sergiler, gerek diğer çalışmalar ile bu bölge uluslararası Mimarlar Birliğinin hemen hemen bütün üye ülkeler Mimarlar odaları ile paylaşılmış ve tanıtılmıştır. Bu bağlamda kentin meslek odalarının mesleki ve toplumsal çalışmalar yanında kentin tanıtımına, kent kimliğinin gelişmesine katkı koyma sorumluluğu vardır. Mimarlar Odası Antalya Şubesi olarak bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. 3’üncü bienali düzenlemenin onurunu yaşıyoruz’’dedi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nde düzenlenen3’üncü Uluslar arası Mimarlık Bienali tanıtım toplantısına Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, 3’üncü Uluslararası Mimarlık Bienali Başkanı Prof. Dr. Abdi Güzer, 3’üncü Uluslararası Mimarlık Bienali Küratörü Doç. Dr. Tansel Korkmaz katıldı. DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Portakal, seçim sonrasına

Altın Portakal, seçim sonrasına