Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi İslam Memiş uyardı: Altın fiyatlarında dar bant hareketi!

İslam Memiş uyardı: Altın fiyatlarında dar bant hareketi!

Altın fiyatları dar bant hareketine girdi. İslam Memiş, yatırımcıları uyararak gram altın ve ons altın arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş uyardı: Altın fiyatlarında dar bant hareketi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Altın fiyatlarında Temmuz ayında başlayan yükseliş trendi, son günlerde dar bant hareketine girdi. İslam Memiş, gram altın ile ilgili önemli uyarılarda bulunarak yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

Altın Fiyatlarında Dar Bant Hareketi

Altın fiyatları, Temmuz ayında İsrail-İran gerginliği ve Fed'in para politikasındaki değişikliklerle birlikte başlayan yükseliş trendini güçlendirmişti. Ancak yeni haftada, özellikle ons altının etkisiyle gram altın fiyatları dar bir bantta hareket ediyor. Dolar/TL'nin uzun süredir altına verdiği desteği kaybetmesiyle gram altın yönünü ons altının etkisine bırakmış durumda.

Altın piyasasında en çok gram altın, 22 ayar bilezik, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları takip ediliyor. Piyasada son dönemde yaşanan fiyat dalgalanmaları, yatırımcıların dikkatini tekrar altına çevirdi.

İslam Memiş'ten Önemli Uyarılar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, "Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?" sorusuna yanıt vererek, piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle gram altın yatırımcılarının ons altını yakından takip etmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, “Ons altın nereye, gram altın oraya” dedi.

Küresel piyasalarda, özellikle Orta Doğu’daki çatışmalar ve Fed’in para politikası gibi gelişmeler, altın fiyatlarını ve döviz kurlarını doğrudan etkiliyor. Son günlerdeki fiyat hareketliliği, yatırımcıların alım ve satım stratejilerini gözden geçirmesine neden oldu.

Altın İçin Alım Seviyesini Açıkladı

İslam Memiş, ons altının 2.644 dolar seviyesinde haftaya satıcılı başladığını belirterek, "Son iki haftadır ons altın, 2.580 - 2.680 dolar aralığında hareket ediyor. 2.680 dolar seviyesi test edildiği için 2.580 dolar seviyesine yönelik beklentim devam ediyor" dedi. Memiş, Fed öncesi dolar pozisyonlarını koruduklarını ve ons altında 2.580 dolar seviyesine düşüş yaşandığında kademeli alım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Gram Altında 2.980 - 3.080 Lira Aralığı

Memiş, gram altın tarafında 2.980 - 3.080 lira aralığının takip edilmesi gerektiğini belirtti. Şu anda serbest piyasalarda gram altının 3.056 lira seviyesinde olduğunu ifade eden Memiş, gram altın fiyatının ons altının hareketine bağlı olarak şekillendiğini söyledi. Ayrıca 2.980 lira destek seviyesinin geçerliliğini koruduğunu vurguladı.

Gümüş Yatırımcısına Tavsiyeler

Altınla birlikte gümüş yatırımcıları için de önemli değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, gümüşün ons fiyatının 31,84 dolar seviyesinde olduğunu belirterek, "Ons gümüşte 31 - 33 dolar aralığındaki beklentim devam ediyor. Ancak 31 dolar altına tekrar sarkabilir" dedi. Gümüşün, altına kıyasla daha düşük kaldığını ve dolar ya da Euro bulunduran yatırımcıların gümüşe yönelmesinin mantıklı olacağını belirtti. Gümüşün gram fiyatında ise 34 lira destek seviyesinin takip edileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da Folklorik Bebekler Kültürel Miras Taşıyıcısı Oldu

Isparta'da Folklorik Bebekler Kültürel Miras Taşıyıcısı Oldu