Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim “ÖSYM’nin sicili temiz değil!”

“ÖSYM’nin sicili temiz değil!”

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığı ve satıldığı iddialarının ardından konuşan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Geçmiş yıllarda yaşadıklarımızdan kaynaklı ÖSYM’nin sicili temiz değil. KPSS iddiaları ile ilgili tarafsız bir araştırma gerekmektedir” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“ÖSYM’nin sicili temiz değil!”

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez yaptığı yazılı açıklamada, “KPSS 2022 sorularının “Yediiklim Yayınları’na” ait deneme sınavlarında yer aldığına dair iddialar ve bu iddiaları destekleyen somut örnekler kamuoyuna yansımıştır. Her ne kadar ÖSYM başkanı görevden alınmış ise de iddiaların daha ciddi biçimde ele alınması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması gerekmektedir. Bu nedenle KPSS’ye hazırlanmak için aylarca, hatta yıllarca emek harcayan gençlerimizi ve kamuoyunu ikna edici bir yöntem izlenmelidir. Geçmiş yıllarda yaşadıklarımızdan kaynaklı ÖSYM’nin sicili temiz değil” dedi.

 

“SKANDALLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILDI”

 “Geçmiş yıllarda KPSS ve YGS’de yaşanan kopya skandalları ve söz konusu skandallar karşısında siyasi iktidarın hep bir ağızdan “kopya yok” demesine rağmen gerçekler çok sonra ortaya çıkmıştır” diyen Başkan Sönmez, açıklamasına şöyle devam etti: “Yaşanan skandalların üstü örtülmeye çalışılmıştır. Kurum yöneticilerine siyasi iktidar arka çıkmıştır. Haklarını savunan öğrenciler ile çocuklarının ve öğrencilerinin emeğini, geleceğini savunan veliler ve öğretmenler soruşturmalar geçirmişlerdir. Yaşanan skandalların ancak ve ancak AKP ve cemaat kavgasından sonra açığa çıkması hala toplumun hafızasındadır. Bu süreçte kimsenin siyasi sorumluluk almaması ve getirilen her eleştirinin “Algı yaratılıyor, delil yok, siyasi istismar konusu yapılıyor!” denilerek susturulmak istenmesi bugünde iktidara olan güvensizliği beraberinde getirmektedir.  Bu nedenle bugünkü iddialar herkesin aklında yeni soru işaretleri oluşturmaktadır.”

 

“HAK KAYBI ENGELLENMELİ”

“Siyasi iktidarın “bizden olanlar ve olmayanlar” diye toplumu kutuplaştırdığı ve bunun da normalleştirilmek istendiği bir dönemde, bu ve benzeri iddialar, gençlerin ve öğrencilerimizin umutlarını ve yarına dair güvenlerini yok ediyor! Benzer skandalları protesto ettiği, gençlerimizin emeğine ve geleceğine sahip çıktığı için üyeleri yargılanan ve cezalar alan bir sendika olarak, bu süreci yakından takip edeceğimiz bilinmelidir. Bu kapsamda ÖSYM’nin tüm sınav yapma sistemi ve yaşanan skandalın ardındaki gerçeklerin tüm boyutlarıyla açıklanmasını, KPSS soru kitapçığının tamamının yayınlanmasını ve KPSS’ye giren gençlerimizin hak kaybı yaşamasının engellenmesini istiyoruz!”

 

Haber Merkezi

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Umutsuzluğa yer yok

Umutsuzluğa yer yok