Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Zelenski: Putin Moskova saldırısının suçunu Ukrayna'nın üstüne yıkmaya çalışıyor

Zelenski: Putin Moskova saldırısının suçunu Ukrayna'nın üstüne yıkmaya çalışıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya lideri Putin'in Moskova'daki saldırının sorumluluğunu Ukrayna'ya yıkmaya çalıştığını belirtti. Putin'in suçlamalarına karşı Kiev kesin bir dille reddetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zelenski: Putin Moskova saldırısının suçunu Ukrayna'nın üstüne yıkmaya çalışıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya lideri Vladimir Putin'in Moskova'daki konser salonu saldırısının sorumluluğunu Ukrayna'ya yüklemeye çalıştığını belirtti.

Zelenski, Putin'in, saldırıda en az 133 kişinin ölümünden Ukrayna'yı sorumlu tutmaya çalıştığını ifade etti. Putin'in, şüphelilerin Ukrayna'ya kaçmaya çalışırken yakalandığını iddia etmesinin ardından Zelenski, cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Dün Moskova'da olanlar çok açık. Putin ve diğer pislikler suçu başkasına yüklemeye çalışıyor" dedi.

Zelenski, Putin ve çevresinin sürekli aynı taktikleri kullandığını belirtti. Putin'in cumartesi günkü açıklamalarına göre, saldırıya karışan dört silahlı saldırganın Ukrayna'ya doğru seyahat ettiği ve sınırı geçmek için bir pencere ayarlandığı iddia edildi. Kiev ise, Ukrayna'nın saldırıyla herhangi bir ilişkisinin olmadığını kesin bir dille reddetti. Zelenski, açıklamasında, "Bu aşağılık Putin, Rus vatandaşlarıyla ilgilenmek yerine, nasıl Ukrayna'yı suçlayacağını düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri, Putin'in suçlamalarının öngörülebilir olduğunu belirtti. Cuma günü, kamuflaj giymiş silahlı saldırganlar, Moskova'nın Krasnogorsk banliyösünde bulunan Crocus Belediye Binası'na girerek konser salonundaki insanlara ateş açtı ve binayı ateşe verdi. Saldırıda en az 133 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıyı, radikal İslamcı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resul Dindar Antalya’da Karadenizliler Gecesi’nde Sahne Aldı

Resul Dindar Antalya’da Karadenizliler Gecesi’nde Sahne Aldı