Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Ölü Sayısı 20'ye Yükseldi

Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Ölü Sayısı 20'ye Yükseldi

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlaması sonucu ölü sayısı 20'ye çıktı. ICOM: Telsizlerin üretimi 10 yıl önce durduruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Ölü Sayısı 20'ye Yükseldi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde Hizbullah mensuplarına ait telsizlerin patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi. 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamaların ardından 450'den fazla yaralı olduğunu duyurdu. Olay, ülke genelinde büyük bir paniğe yol açtı ve sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi devam ediyor.

ICOM’dan Açıklama: "Üretimi 10 Yıl Önce Durdu"

Patlayan telsizlerin Japonya merkezli ICOM şirketine ait olduğu bildirildi. ICOM'un yaptığı açıklamada, IC-V82 model telsizlerin 2004’ten Ekim 2014’e kadar üretildiği ve o tarihten sonra üretiminin durdurulduğu vurgulandı. Şirket, bu telsizlerin şirketten sevkiyatının yapılmadığını belirtti ve patlamalarla ilgili gerçeğin araştırıldığını duyurdu.

İsrail İstihbaratıyla İlgili İddialar

ABD’li haber sitesi Axios’un haberine göre, patlatılan telsizlerin İsrail istihbarat servisleri tarafından tuzaklandığı öne sürüldü. Habere göre, telsizler Hizbullah’a teslim edilmeden önce İsrail tarafından tuzaklanmış. Bu telsizlerin, İsrail ile muhtemel bir savaşta kullanılacak acil iletişim sisteminin bir parçası olduğu iddia edildi. Telsizlerin sadece İsrail'le savaş sırasında kullanılmak üzere üretildiği, bu nedenle Hizbullah’ın depolarında çok sayıda telsizin saklandığı belirtilmişti.

Axios'un iddialarına göre, İsrail’in saldırıdaki amacının, Hizbullah içinde korku yaratmak ve örgütün liderlerine İsrail ile çatışmaya ilişkin politikalarını değiştirmeleri için baskı yapmak olduğu öne sürüldü. Ayrıca, İsrail'in çağrı cihazı patlamalarının ardından telsizlere yönelik saldırıyı gerçekleştirmesinin sebebinin, Hizbullah'ın çağrı cihazlarındaki güvenlik açığını ortaya çıkarabileceği soruşturma sonuçlarıyla ilgili olduğu iddia edildi.

Önceki Çağrı Cihazı Patlamaları

Lübnan'da salı günü yaşanan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği, en az 2 bin 750 kişinin yaralandığı çağrı cihazı patlamaları da İsrail’e atfedilmişti. Hizbullah'tan telsiz patlamalarıyla ilgili ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?