Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Elon Musk'ın Sahibi Olduğu X Brezilya'daki Yasakları Deldi: Kasıtsızdı

Elon Musk'ın Sahibi Olduğu X Brezilya'daki Yasakları Deldi: Kasıtsızdı

Elon Musk'ın sahibi olduğu X sosyal medya platformu, Brezilya'daki yasağı sunuculardaki değişiklik nedeniyle kısmen deldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk'ın Sahibi Olduğu X Brezilya'daki Yasakları Deldi: Kasıtsızdı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Elon Musk'ın sahibi olduğu X sosyal medya platformu, Brezilya'da uygulanan erişim yasağını kısmen ihlal etti. 

Şirketten yapılan açıklamada, bu ihlalin sunuculara erişim şeklinin değiştirilmesi nedeniyle "kasıtsız" olarak gerçekleştiği belirtildi. Brezilya'daki bazı kullanıcılar, yapılan değişiklik sonucu geçici bir süre için X platformuna yeniden erişim sağladı.

Brezilya İle X Platformu Arasında Yaşanan Çatışmalar

Brezilya'nın Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkındaki darbe girişimi soruşturması kapsamında bazı hesapların engellenmesini ve belirli verilerin sağlanmasını talep etmişti. Ancak X, bu talebi reddetmiş ve mahkeme, platforma yasal temsilci ataması için 24 saat süre tanımıştı. X'in bu süre içinde yasal temsilci atamaması sonucu Brezilya'da platforma erişim engeli getirilmişti.

Musk'tan Tepki: "İfade Özgürlüğü Tehdit Altında"

Elon Musk, alınan erişim engeli kararına sert tepki göstererek, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır" demişti. Musk, Brezilya'daki Yüksek Mahkeme'yi eleştirerek, "Seçilmeyen sözde yargıç, siyasi nedenlerle ifade özgürlüğünü yok ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Brezilya Hükümeti İle Görüşmeler Sürüyor

X tarafından yapılan açıklamada, Brezilya hükümetiyle geri dönmek için görüşmelerin sürdürüldüğü ve sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Sunuculara yapılan değişikliğin teknik bir hata olduğu vurgulanan açıklamada, Brezilya'daki yasağın ihlal edilmesinin kasıtlı olmadığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merdiven altı botoks uygulamalarında tehlike: Ölüme sebep olabilir

Merdiven altı botoks uygulamalarında tehlike: Ölüme sebep olabilir