Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Gelişmiş 10 Ülke Arasında En Kötü Sağlık Hizmeti Sunan Ülke

ABD Gelişmiş 10 Ülke Arasında En Kötü Sağlık Hizmeti Sunan Ülke

ABD, Commonwealth Fund'ın raporuna göre gelişmiş ülkeler arasında sağlık hizmetleri açısından en kötü performansı gösteren ülke.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Gelişmiş 10 Ülke Arasında En Kötü Sağlık Hizmeti Sunan Ülke
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Merkezi ABD'de bulunan Commonwealth Fund tarafından hazırlanan rapor, ABD'nin gelişmiş ülkeler arasında sağlık hizmetlerinde en kötü performansı gösterdiğini ortaya koydu. Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, İngiltere, İsveç ve İsviçre ile karşılaştırıldığında, ABD sağlık sistemi en düşük skorları aldı.

Yüksek Maliyetler ve Erişim Sorunları

ABD vatandaşları, sağlık hizmetlerine diğer ülkelerden neredeyse iki kat daha fazla ödeme yapmasına rağmen, sağlıkta eşitlik, bakıma erişim ve sonuçlar konusunda düşük performans sergiliyor. Dr. Joseph Betancourt, Commonwealth Fund'ın Başkanı, açıklamasında, "Bu eksikliklerin insani bedelini her gün görüyorum. İlaçlarını karşılayamayan hastalar var. Yaşlı hastalar öngörülenden daha hasta çünkü hayatlarının büyük bölümünü sigortasız geçirmişler," ifadelerini kullandı.

Betancourt, tüm ABD'liler için kaliteli ve uygun fiyatlı sağlık hizmetleri sunan bir sistem kurmanın zamanının geldiğini belirtti.

Seçim Adayları Sağlık Reformları Önerisinde Bulunmadı

Yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Kamala Harris ve Donald Trump önemli sağlık reformları önerisinde bulunmadı. Seçmenler arasında sağlık maliyetleri en öncelikli sorun olarak öne çıkarken, sağlık hizmetlerinin yüksek maliyetleri çalışan maaşlarını da olumsuz etkiliyor.

Sağlık Harcamaları 

Kaiser Family Foundation'ın araştırmasına göre, doktor ve sigorta maliyetleri, Demokratlar için yüzde 42 ve Cumhuriyetçiler için yüzde 45 oranında en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Federal hükümet verilerine göre, ABD vatandaşları sağlığa yılda kişi başına ortalama 13 bin dolardan fazla harcıyor.

Commonwealth Fund'dan yapılan açıklamada, ABD'nin sigorta kapsamını genişletmesi ve hastaların kendi ödedikleri sağlık harcamalarında anlamlı iyileştirmeler yapması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, idari verimliliği artırmak için sigorta planlarındaki karmaşıklığın azaltılması ve uygulanabilir bir halk sağlığı sistemi kurulması gerektiği ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü Sıralaması

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2016 sıralamasında ABD, sağlık hizmetleri verimliliğinde 191 ülke arasında 37'nci sırada yer almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon liraya ulaştı

Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon liraya ulaştı