Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yunanistan'dan Türkiye'nin AB Yolu İçin Destek

Yunanistan'dan Türkiye'nin AB Yolu İçin Destek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde ülkesinin destekleyici bir rol oynayacağını ve Kıbrıs meselesinin çözümü için BM inisiyatifini önemsediklerini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'dan Türkiye'nin AB Yolu İçin Destek
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, ülkesinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde destekleyici bir tutum sergileyeceğini ifade etti. 

Brüksel'de düzenlenen gayriresmi Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerapetritis, Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın toplantıya katılımının önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Yerapetritis, beş yıl aradan sonra bir Türk Dışişleri Bakanı'nın bu tür bir toplantıya katılmasının kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Toplantının Türkiye-Avrupa ilişkilerini tartışmak için bir fırsat sunduğunu belirten Yerapetritis, Yunanistan'ın Türkiye'nin Avrupa ilerleyişini desteklediğini söyledi.

Kıbrıs Meseleleri ve İkili Görüşmeler ele alınacak

Yerapetritis ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik müzakerelerin tekrar başlatılmasının önemine dikkat çekti. Brüksel'deki toplantı sırasında, bu konuları Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Fidan ile ikili görüşmelerde ele alacaklarını aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan'dan Türkiye'nin AB Yolu İçin Destek

Yunanistan'dan Türkiye'nin AB Yolu İçin Destek