Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Ukrayna’da 'Nükleer Kaza' uyarısı Yaptı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Ukrayna’da 'Nükleer Kaza' uyarısı Yaptı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne yapılan saldırıların nükleer kaza riskini artırdığını belirtti. IAEA Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, güvenliği tehlikeye atan bu saldırıların derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Ukrayna’da 'Nükleer Kaza' uyarısı Yaptı
KAYNAK: İHA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’ne düzenlenen saldırıların nükleer kaza riskini önemli ölçüde artırdığını belirtti. Grossi, santralin güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye girdiğini ve saldırıların derhal durdurulması gerektiğini vurguladı. Saldırıların, Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santralinin askeri bir harekatta doğrudan hedef alınmasıyla endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

Rusya, Ukrayna’yı Zaporijya Nükleer Santrali’ne hava saldırısı düzenlemekle suçladı. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu'ndan (Rosatom) yapılan açıklamada, Ukrayna’nın santrali insansız hava araçları ile 3 kez hedef aldığı ve saldırıların tesisin güvenliğini doğrudan tehlikeye attığı belirtildi. Ancak Ukrayna tarafından yapılan açıklamada ise saldırı iddiaları yalanlandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Ana Müdürlüğü (HUR) Sözcüsü, Kiev'in tesise yapılan saldırılarla bir ilgisinin olmadığını belirterek saldırılardan Rusya’yı sorumlu tuttu.

IAEA'nın Uyarıları ve Çağrıları

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Zaporijya Nükleer Santrali'ne yapılan saldırılar konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Grossi, bu saldırıların nükleer enerji güvenliğini tehlikeye atan bir durum olduğunu vurgulayarak saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, nükleer tesislere yönelik saldırıların herhangi bir askeri veya siyasi avantaj sağlamayacağını belirterek, askeri karar vericilere, nükleer tesisleri koruyan temel ilkeleri ihlal etmekten kaçınma çağrısı yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?