Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya TÜRKSAT 6A geçici yörüngesine ulaştı

TÜRKSAT 6A geçici yörüngesine ulaştı

İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A, 50 derece doğu yörüngesine ulaştı ve test aşamasına geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRKSAT 6A geçici yörüngesine ulaştı
KAYNAK: İHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile TÜRKSAT 6A uydusunun 50 derece doğu yörüngesine ulaştığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

TÜRKSAT 6A’nın İlk Adımı

“Ay yıldızın taşıyıcısı, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A, bugün öğle saatlerinde geçici yörüngesi olan 50 derece doğu yörüngesine ulaştı. TÜRKSAT 6A’nın antenleri burada ilk kez açılacak ve testleri yapılacak. Böylece Türkiye olarak 50 derece doğu yörüngesindeki haklarımızı da korumuş olacağız.”

Ekim Ayında Nihai Yörüngesinde

Bakan Uraloğlu, açıklamasının devamında, “Burada üç ay süresince yapılacak doğrulamaların ardından uydumuz Ekim ayında 15 yıl boyunca hizmet vereceği 42 derece doğu yörüngesine hareket edecek. Sevincimiz, iftiharımız, TÜRKSAT 6A uzayda yol aldıkça daha da çoğalıyor. Mutluyuz, coşkuluyuz, gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Uzayda Yeni Başarısı

TÜRKSAT 6A’nın geçici yörüngesine ulaşması, Türkiye’nin uzay ve haberleşme teknolojilerinde geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne seriyor. Üç ay sürecek test ve doğrulama süreci sonunda uydu, 42 derece doğu yörüngesinde 15 yıl boyunca hizmet verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köprü çöktü araçlar suya düştü: 12 ölü 31 kayıp

Köprü çöktü araçlar suya düştü: 12 ölü 31 kayıp