Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Tunus'ta Binlerce Gösterici Hükümeti Protesto Etti

Tunus'ta Binlerce Gösterici Hükümeti Protesto Etti

Tunus'ta siyasi kriz devam ederken, binlerce gösterici hükümetin politikalarını protesto etti. Cumhurbaşkanı Kays Said'e karşı artan tepkiler, ülkedeki siyasi gerilimi artırıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tunus'ta Binlerce Gösterici Hükümeti Protesto Etti
KAYNAK: İHA

Tunus'ta siyasi durum ve ekonominin kötüleşmesi nedeniyle binlerce gösterici, El Kasbah Meydanı'nda toplanarak hükümeti protesto etti. Tunus Genel İşçi Sendikası'nın çağrısıyla bir araya gelen göstericiler, "Yüksek fiyatlara hayır" ve "İşe ihtiyacımız var" yazılı pankartlar taşıdı. Ayrıca, aktivistlerin ve gazetecilerin tutuklanmasıyla artan kısıtlamalara da tepki gösterildi.

Tunus'taki Siyasi Kriz3 Result

Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz 2021'de ülkenin güvenliği gerekçesiyle dönemin başbakanını görevden alarak parlamentonun yetkilerini askıya almıştı. Said daha sonra yetkilerini genişleterek yürütme organını da kontrol altına aldı. Bununla birlikte, Yüksek Yargı Konseyinin feshedilmesi ve yeni anayasanın kabul edilmesiyle parlamentonun yetkileri kısıtlandı.

Tunus'taki Siyasi Kriz2 Result

Muhalefet, Said'i basını susturmak ve otoriter bir yönetim uygulamakla suçlarken, anayasa değişikliğinin demokrasiyi zayıflattığını savunuyor. Cumhurbaşkanı ise eleştirenleri "vatan haini" ve "terörist" olarak nitelendirirken, onları destekleyenleri suç ortağı olarak kabul edeceğini belirtti. Said'e karşı tepkiler, aldığı kararlar nedeniyle sürekli artıyor. Göstericiler, daha demokratik reformların yapılmasını talep ediyor.

Tunus'taki Siyasi Kriz6 Result

Tunus'taki Siyasi Kriz Result

Tunus'taki Siyasi Kriz5 Result

Tunus'taki Siyasi Kriz4 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor'da Yeni Başkan Belirlendi

Trabzonspor'da Yeni Başkan Belirlendi