Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler: Netanyahu'ya Yönelik Baskı Artıyor

İsrail'de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler: Netanyahu'ya Yönelik Baskı Artıyor

İsrail’de, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplarla esir takası yapılması talebiyle büyük gösteriler düzenlendi. On binlerce kişi, Netanyahu’nun anlaşma yapması için baskı yaparak ana yolları trafiğe kapattı. Gösteriler, 7 Ekim’den bu yana en büyük protesto olarak kaydedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler: Netanyahu'ya Yönelik Baskı Artıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail'in çeşitli şehirlerinde, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla esir takası anlaşması yapılması talebiyle geniş çaplı gösteriler düzenlendi. Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa başta olmak üzere birçok kentte on binlerce İsrailli, esir takası için sokağa çıktı.

Göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki Filistinli gruplarla bir an önce esir takası anlaşması yapmasını talep eden sloganlar attı ve dövizler taşıdı. Tel Aviv ve Hayfa'da bazı ana yolların trafiğe kapatılmasıyla sonuçlanan protestolar, ülke genelinde geniş yankı buldu.

İsrail Kanal 12 Televizyonu, bugünkü gösterilerin 7 Ekim 2023’ten bu yana yapılan en büyük protestolar olduğunu bildirdi. Uzun süredir ateşkes ve esir takası müzakereleri devam etmekte.

Müzakerelerdeki Zorluklar

İsrail'in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıların durdurulması için yürütülen müzakereler, birçok zorlukla karşılaşıyor. Netanyahu’nun, siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmadığı yönündeki suçlamalar artıyor. Özellikle İsrail'in anlaşma taslağına eklediği maddeler ve Mısır-Gazze sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'ndaki kontrol ısrarı, müzakereleri zorlaştırdığı belirtiliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Refah kentindeki bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedinin bulunduğunu açıklamıştı. Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu'yu esirlerin ölümünden sorumlu tutmuştu. Aileler, Netanyahu’nun Philadelphi Koridoru'ndaki işgal ısrarını ve esir takası anlaşmalarını baltalamasını eleştiriyor.

Netanyahu ise, hükümetinin kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapma konusunda kararlı olduğunu savunmuş ve anlaşmanın sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Berlin’de Filistin’e Destek Gösterisi: Yüzlerce Kişi Sokağa Çıktı

Berlin’de Filistin’e Destek Gösterisi: Yüzlerce Kişi Sokağa Çıktı