Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Tunus Cumhurbaşkanı: Filistinli kahramanlar tüm insanlık için savaşıyor

Tunus Cumhurbaşkanı: Filistinli kahramanlar tüm insanlık için savaşıyor

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Filistinlilerin tüm insanlık için mücadele ettiğini ve zaferin yakın olduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tunus Cumhurbaşkanı: Filistinli kahramanlar tüm insanlık için savaşıyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Tunus Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Said'in tedavi için Tunus'a getirilen Gazzeli yaralıları ziyaret ettiği anlara dair görüntüler paylaşıldı.

Said, Gazzeli yaralılarla gerçekleştirdiği görüşmede, "Filistinli kahramanlar tüm insanlık için savaşıyor. Filistin toprağının tek bir parçasından vazgeçilmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlıyorsunuz. İnsanlık uğruna savaşan tüm Filistinli kahramanları selamlıyorum. Bizim görevimiz Filistinlilere her zaman destek olmaktır. Tunus size her zaman açık, tüm gayretimizle size yardımcı olmaya çalışacağız. Allah’ın yardımıyla zafer yakındır" ifadelerini kullandı.

Gazze'de insanlık suçu devam ediyor

Gazze'deki olaylara sessiz kalan uluslararası topluma tepki gösteren Cumhurbaşkanı Said, şunları söyledi:

"Uluslararası insancıl hukuka ve uluslararası anlaşmalara sözde bağlılık gösterenler, güçler Gazze'ye yönelik saldırılara sessiz kalıyor. Gazze'nin güneyinden kuzeyine kadar güvenli olan herhangi bir bölge oluşturulmadan her taraf bombalara maruz bırakıldı. Gazze'de insanlık ve savaş suçları devam ediyor. İnsanlık ve özgür dünya nerede? Nerede bu bahsettikleri insancıl hukuk? En azından kendi koyduğunuz yasalara saygı gösterin."

Tunus’a tedavi için getirilen ilk grup, Gazze'deki saldırılarda yaralanan 29 kişi ve 10 refakatçiden oluşuyordu. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 6 binden fazla çocuk, 4 binden fazla kadın olmak üzere 15 bin 523 Filistinli hayatını kaybetti, 41 bin 316 kişi yaralandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meksika'da köpek balığı kadına saldırıp öldürdü!

Meksika'da köpek balığı kadına saldırıp öldürdü!