Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Trump Kendini Yeniden Mandela'ya Benzetti

Trump Kendini Yeniden Mandela'ya Benzetti

Donald Trump, ABD'deki hukuki sorunlarını dile getirirken kendini Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela'ya benzettiğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump Kendini Yeniden Mandela'ya Benzetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin adalet sistemiyle ilgili yaşadığı sıkıntılar hakkında konuşurken kendisini bir kez daha Güney Afrika'nın tanınmış lideri Nelson Mandela ile özdeşleştirdi.

Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, porno yıldızı Stormy Daniels'a ödediği "sus payı"nın belgelerinde sahtecilik yaptığı iddiasıyla hakkında kısıtlı konuşma yasağı getiren Yargıç Juan Merchan'ı sert bir dille eleştirdi.

Geçmişte birçok kez Yargıç Merchan ve kızına hakaret eden Trump, son açıklamasında Merchan'ın "kanuna ve anayasaya aykırı" davrandığını iddia ederek şunları söyledi: "Bu tamamen taraflı bir davranış. Açık ve net bir şekilde gerçeği dile getirdiğim için beni hapsetmek istiyorsa, modern bir Nelson Mandela olmaktan onur duyarım. Bu benim için büyük bir gurur olacaktır."

Mandela Olayı Neydi?

Kasım ayında yapılacak olan ABD Başkanlık Seçimleri'nde Cumhuriyetçiler'in adayı olması neredeyse kesinleşen 77 yaşındaki Trump, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, yine kendisini 2013'te vefat eden Nobel Barış Ödülü sahibi Mandela'ya benzetmişti. Mandela, ülkesinde uzun yıllar ırkçı rejime karşı mücadele vermiş ve 27 yıl hapiste kalmıştı. Ancak 1994 yılında Güney Afrika'da yapılan ilk demokratik seçimlerde devlet başkanı seçilmişti.

Donald Trump geçtiğimiz günlerde kendini sanık sandalyesinde İsa Peygamber'in yanında gösteren sahte bir mahkeme çizimi yayınlamıştı. ABD Başkanı ve Demokratların Başkan Adayı Joe Biden'ın seçim kampanyasını yürüten ekipten bir sözcü, bu çizimi alaycı bir dille değerlendirerek, "Bir hafta içinde kendinizi hem İsa hem de Nelson Mandela ile kıyaslayacak kadar egosantrik olduğunuzu düşünsenize" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'a Yöneltilen İddialar

Donald Trump hakkında, Stormy Daniels'a ödediği "sus payı" davası dışında, daha ciddi suçlamalar da bulunuyor. Bunlar arasında, 2020 yılında rakibi Joe Biden'a karşı kaybettiği başkanlık seçimini sonradan geçersiz kılmaya çalışmak ve hükümete ait gizli belgeleri Florida eyaletindeki evine götürmek gibi suçlamalar yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Çinli Mevkidaşı ile Görüşmek Üzere Pekin'e Gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Çinli Mevkidaşı ile Görüşmek Üzere Pekin'e Gidiyor