Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Son 10 Yılda 70 Yaş Üstü Lider Sayısında Patlama

Son 10 Yılda 70 Yaş Üstü Lider Sayısında Patlama

10 yıl önce dünyanın en kalabalık 10 ülkesinden sadece biri 70 yaş üzeri bir lider tarafından yönetiliyordu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Son 10 Yılda 70 Yaş Üstü Lider Sayısında Patlama

10 yıl önce dünyanın en kalabalık 10 ülkesinden sadece biri 70 yaş üzeri bir lider tarafından yönetiliyordu. Bugünse bu sayı 8’e çıktı. Bu durum, dünya nüfusunun neredeyse yarısının 70’lerindeki veya 80’lerindeki liderler tarafından yönetilmesi anlamına geliyor.

Yaşlı Liderlerin Yükselişi

Otokratik rejimlerin yükselişi ve otoriter liderlerin uzun yıllara yayılan görev süresi, bu durumu etkileyen faktörlerden biri. Ayrıca, demokrat ülkelerde siyasete atılmak için var olan engellerin artması ve seçim kazanmak için gereken paranın önem kazanması da bu sonuca yol açıyor.

Dünya Liderlerinin Yaşı

ABD Başkanlığı için 77 yaşındaki Donald Trump’la 81 yaşındaki Joe Biden’ın yarıştığını hatırlatan gazete, Hindistan’da 73 yaşındaki Narendra Modi’nin birkaç ay içinde yapılacak seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakıldığını, Bangladeş’teyse 76 yaşındaki Şeyh Hasina’nın beşinci döneminde olduğunu vurguladı. Haberde Endonezya’da geçen haftalarda yapılan seçimleri 72 yaşındaki Prabowo Subianto’nun kazandığı, Brezilya’daysa 78 yaşındaki Lula da Silva’nın iktidarda olduğuna dikkat çekildi.

Genç Liderlere Olan İhtiyaç

Birleşik Krallık merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’un Asya-Pasifik Direktörü Ben Bland konuyla ilgili, “Tüm dünyada, yeni partiler ve yeni siyasetçilerin önemli engellerle karşılaştığı demokratik ve demokratik olmayan birçok yer var. Karşı karşıya kaldığımız zorlukların boyutu ve dünyanın değişme hızı düşünülünce, bu kadar az genç lider ve taze fikirle karşılaşmak oldukça iç karartıcı” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekirdağ’da Denizin Rengi Değişti

Tekirdağ’da Denizin Rengi Değişti