Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Siyahi Gencin Ölümünde İki Sağlık Görevlisi Hapis Cezasına Çarptırıldı

Siyahi Gencin Ölümünde İki Sağlık Görevlisi Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD'nin Colorado eyaletinde 2019 yılında yaşanan olayda, polis tarafından durdurulan ve gözaltına alınmak istenen 23 yaşındaki siyahi Elijah McClain'e aşırı dozda sakinleştirici verilmesi sonrasında hayatını kaybetmesiyle ilgili dava sonuçlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Siyahi Gencin Ölümünde İki Sağlık Görevlisi Hapis Cezasına Çarptırıldı
KAYNAK: İHA

ABD'nin Colorado eyaletinde 2019 yılında yaşanan olayda, polis tarafından durdurulan ve gözaltına alınmak istenen 23 yaşındaki siyahi Elijah McClain'e aşırı dozda sakinleştirici verilmesi sonrasında hayatını kaybetmesiyle ilgili dava sonuçlandı. İki sağlık görevlisi, McClain'in ölümünde suçlu bulundu. Jeremy Cooper ve Peter Cichuniec adlı sağlık görevlileri, "ihmalden kaynaklı cinayet" suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Cichuniec, ikinci derece saldırı suçlamasıyla da suçlu bulunurken, Cooper saldırı suçlamasından aklandı.

Hakim Mark Warner, Cichuniec'in derhal gözaltına alınmasını talep ederken, Cooper'ın 1 Mart'a kadar mahkeme kararı ve ceza açıklanana kadar kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Colorado Başsavcısı Phil Weiser, mahkumiyetin hesap verilebilirliği sağlamak için yeterli olmadığını belirterek, masum insanların polis ve sağlık görevlileri tarafından ölümünü önlemek için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Weiser, "Elijah suçsuzdu. Bugün burada olabilirdi" dedi. Dava, ilk duruşmada bir polis memurunun "ihmalden kaynaklı cinayet" suçlamasıyla suçlu bulunmasını ve diğer polis memurunun aklanmasını içeriyordu. İkinci duruşmada ise üçüncü bir polis memuru beraat etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ford'un yeni modelleri Türkiye'de: Fiyatlar açıklandı!

Ford'un yeni modelleri Türkiye'de: Fiyatlar açıklandı!