Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya'da Savaş Karşıtı Boris Nadezhdin'in Devlet Başkanlığı Adaylığı Reddedildi

Rusya'da Savaş Karşıtı Boris Nadezhdin'in Devlet Başkanlığı Adaylığı Reddedildi

Rusya'da savaş karşıtı olan Boris Nadezhdin'in devlet başkanlığı adaylığı reddedildi. Merkez Seçim Komisyonu, Nadezhdin'in topladığı imzaları inceledi ve birçok imzanın geçersiz olduğunu belirledi. Nadezhdin, karara itiraz edeceğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya'da Savaş Karşıtı Boris Nadezhdin'in Devlet Başkanlığı Adaylığı Reddedildi
KAYNAK: İHA

Rusya'da 15 Mart'ta gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunu yapan savaş karşıtı Boris Nadezhdin'e kötü haber geldi. Rusya Merkez Seçim Komisyonu, Nadezhdin'in adaylığını kabul etmedi.

Nadezhdin'in topladığı 200 binden fazla imzanın incelenmesi sonucunda, 104 bin 734 imzanın geçerli kabul edildiği, ancak 9 bin 147 imzanın geçersiz sayıldığı açıklandı. Komisyon tarafından yapılan incelemelerde, bazı imzaların sahte veya ölü kişiler tarafından atıldığı belirlendi. Ayrıca, bazı imzaların eksik veya hatalı olduğu tespit edildi.

Rusya’da Savaş Karşıtı Aday Seçimlerden Men Edildi2

Nadezhdin'in İtirazı

Kararın ardından açıklama yapan Nadezhdin, yasal imza sınırını aştığını ve karara itiraz edeceğini belirtti. Nadezhdin, "Rusya genelinde 200 binden fazla imza topladım. İmza toplama işlemini açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirdik. Bu yıl başkanlığa aday olmak hayatımın en önemli kararıdır. Kararımdan geri adım atmıyorum. Merkezi Seçim Komisyonu'nun kararına Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesine itiraz edeceğim" dedi.

Rusya’da Savaş Karşıtı Aday Seçimlerden Men Edildi

Rusya’da Savaş Karşıtı Aday Seçimlerden Men Edildi3

Rusya’da Savaş Karşıtı Aday Seçimlerden Men Edildi4

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tac*zci Müdür'ün ilk vukuatı değilmiş!

Tac*zci Müdür'ün ilk vukuatı değilmiş!