Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya İsrail'in Moskova Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Rusya İsrail'in Moskova Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Rusya, İsrail'in Moskova Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına Çağırdı: Holokost Günü Açıklaması Tartışma Yarattı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya İsrail'in Moskova Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı
KAYNAK: İHA

Rusya, İsrail'in Moskova Büyükelçisi Simona Halperin'i, bir gazeteye verdiği röportajda Uluslararası Holokost Anma Günü'nün Rusya'da resmen ilan edilmediği yorumu üzerine Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Bu olayın ardından yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleşti. Ancak Halperin, bakanlık binasından ayrılırken herhangi bir açıklama yapmadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İsrail Büyükelçisi'nin sözlerine tepki göstererek, Rusya'nın da inisiyatifiyle Uluslararası Holokost Anma Günü'nün BM Genel Kurulu tarafından ilan edildiğini hatırlattı. Ayrıca, bu tarihin tesadüfi olmadığını vurgulayarak, 27 Ocak'ın Nazilerden kurtarılan Auschwitz-Birkenau Toplama Kampı'nın anısına seçildiğini belirtti.

Letonya, Litvanya ve Estonya Maslahatgüzarları da Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı: Seçim Güvenliği Konusunda Uyarılar Yapıldı

Öte yandan, Rusya'nın önümüzdeki 15 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimleri nedeniyle Letonya, Litvanya ve Estonya maslahatgüzarlarını çağırdığı bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ilgili maslahatgüzarların ülkelerindeki seçim sandıklarının güvenliğini sağlamaları için yapılan taleplere yanıt verilmemesi üzerine bu adımın atıldığını açıkladı.

Zaharova, Rusya'nın, ilgili ülkelerden seçim güvenliğini sağlamak için gerekli tüm adımları atmalarını talep ettiğini belirtti. Baltık devletlerinin Moskova'daki maslahatgüzarlarının çağrılmasıyla birlikte, seçim döneminde seçmenlerin ve Rusya büyükelçiliklerinin çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik endişeler dile getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adliyede saldırı girişiminin ardından Küçükçekmece'de ter*r operasyonu

Adliyede saldırı girişiminin ardından Küçükçekmece'de ter*r operasyonu