Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Filistin Devleti Kurulmalı, Ancak Batı ve İsrail Karşı Çıkıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Filistin Devleti Kurulmalı, Ancak Batı ve İsrail Karşı Çıkıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde yaptığı açıklamada, uluslararası kararlara göre Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Batı'nın şu anki tutumuna bakıldığında, onlar da Filistin devleti kurmayı planlamıyor' dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Filistin Devleti Kurulmalı, Ancak Batı ve İsrail Karşı Çıkıyor
KAYNAK: İHA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde yaptığı açıklamada, uluslararası kararlara göre Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Batı'nın şu anki tutumuna bakıldığında, onlar da Filistin devleti kurmayı planlamıyor. Batı ve mevcut İsrail yönetimi, Filistin devleti kurulmasıyla ilgili kararların aksine Gazze'nin Batı Şeria'yla birleşmesini istemiyor" ifadelerini kullandı.

Lavrov, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1967 yılı kararları doğrultusunda İsrail’in Filistin topraklarından çekilmesi ve egemen bir Filistin devletinin kurulması gerektiği altını çizdi. Aynı zamanda, Rusya'nın çatışmanın sona ermesi için çaba sarf ettiğini, rehin tutulan Rus vatandaşlarının ve Gazze'den ayrılmak isteyenlerin tahliyesine destek verdiklerini belirtti.

İsrail-Filistin Çatışması ve Rusya'nın Rolü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yol açtığı hasar ve sivil kayıplara da değinen Lavrov, "İsrail, Hamas'ı her türlü aracı kullanarak imha etme hakkına sahip olduğuna inanıyor. Bu politikanın sonucunun ne olduğunu gerçek zamanlı olarak görüyoruz. Gerçek anlamda yerleşim bölgeleri yerle bir ediliyor, 18 binden fazla sivil öldü. Bu rakam her geçen gün artıyor ve bunların üçte ikisi kadın ve çocuklar. Durum çok kötü" dedi. Rusya Dışişleri Bakanı, Filistin devletinin kurulmasının Orta Doğu'daki aşırıcılığı engelleyecek önemli bir faktör olduğunu belirterek, "Uzun yıllar boyunca İsrailli meslektaşlarımla, İsrail'in Filistin meselesindeki uzlaşmaya kapalı tutumunu göz önünde bulundurarak samimi konuşmalar yaptım ve bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin çözümsüzlüğün muhtemelen Orta Doğu'daki aşırıcılığı körükleyen tek ve en önemli faktör olduğunu söyledim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Liglerin Yeniden Başlayacağını Duyurdu Ligler Ne Zaman Başlayacak?

 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Liglerin Yeniden Başlayacağını Duyurdu Ligler Ne Zaman Başlayacak?