Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rus Uzay Ajansı 55 Yıl Aradan Sonra ABD'nin Ay'a Gittiğini Kabul Etti

Rus Uzay Ajansı 55 Yıl Aradan Sonra ABD'nin Ay'a Gittiğini Kabul Etti

Roscosmos Başkanı Yuri Borisov, Ay'dan getirilen toprağın doğrulanmasıyla Amerikalıların Ay'a gerçekten indiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rus Uzay Ajansı 55 Yıl Aradan Sonra ABD'nin Ay'a Gittiğini Kabul Etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Roscosmos Başkanı Yuri Borisov, Ay'dan getirilen toprağın doğrulanmasıyla Amerikalıların Ay'a gerçekten indiğini belirtti.

Rus Uzay Ajansı Roscosmos'un Başkanı Yuri Borisov, ABD'nin Ay'a insan gönderdiğini doğrulayan önemli bir açıklama yaptı. Duma'da yaptığı konuşmada Borisov, Amerikalı astronotların Ay'dan getirdiği toprağın incelendiğini ve "tam olarak Ay'a ait olduğunun ortaya çıktığını" belirtti. Bu gelişme, Amerikalıların Ay'a gerçekten gittiğine dair şüpheleri ortadan kaldırdı.

Borisov, "Amerikalıların Ay'da olup olmadığına gelince, paylaşmam gereken bir gerçek var" diyerek, bu konuyla şahsen ilgilendiğini vurguladı. Borisov, ABD'li astronotların Ay'dan getirdiği toprağın bir kısmının Roscosmos'a verildiğini ve Rus Bilim Adamları Akademisi tarafından yapılan testlerin bu örneklerin gerçekliğini doğruladığını söyledi.

Ay'a İnişin İlk İnsanı: Neil Armstrong

Neil Armstrong, Temmuz 1969'da Ay'ın yüzeyine ayak basan ilk kişi olarak tarihe geçti. Ünlü "Bu insan için küçük bir adım, insanlık için dev bir sıçrama" sözünü söyleyen Armstrong, Buzz Aldrin ile birlikte Ay'da yaklaşık iki saat geçirdi. İkili, Tranquility Üssü'nde keşif yaparak Dünya'ya geri getirmek üzere 47,5 kilo Ay malzemesi toplarken, Michael Collins Ay'ın yörüngesinde Columbia Komuta Modülü'nde kaldı.

Rus Halkının Şüpheleri Devam Ediyor

Sovyet kozmonotu Yuri Gagarin uzaya çıkan ilk insan olmasına rağmen, birçok Rus hala ABD'nin 1969'da Ay'a başarılı bir şekilde insan indirip indirmediği konusunda şüpheci. Bir ankete göre, sadece yüzde 31'i ABD astronotlarının Ay'a indiğini kabul ediyor.

Ay'a İnişin Sahte Olduğuna İnananlar

Ay'a inişin sahte olduğuna dair komplo teorileri, ABD'de de belirli bir oranda yaygın. 2019 Statista araştırmasına göre, Amerikalıların yüzde 11'i inişin bir aldatmaca olduğuna inanıyor. Gallup'un 1969'da inişten 30 yıl sonra yaptığı ankette ise Amerikalıların yüzde altısı olayın sahte olduğunu düşünürken, büyük çoğunluk inişin gerçekten gerçekleştiğine inanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Paris 2024 Olimpiyatları'na 27 Sporcu ile Katılacak

Fenerbahçe Paris 2024 Olimpiyatları'na 27 Sporcu ile Katılacak