Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Polonyalı çiftçiler hükümeti protesto etti

Polonyalı çiftçiler hükümeti protesto etti

Polonyalı çiftçiler, Varşova'da ikinci kez toplanarak AB'nin tarım politikalarını ve Ukrayna'dan gelen ürün ithalatını protesto etti. Güvenlik önlemleri artırılan protestoda, çiftçiler hükümete ve AB'ye seslendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polonyalı çiftçiler hükümeti protesto etti
KAYNAK: İHA

Polonya'nın tarım sektöründeki sıkıntılar ve AB'nin tarım politikalarına karşı olan tepkileri, başkent Varşova'da çiftçilerin düzenlediği gösterilerle bir kez daha yüksek sesle dile getirildi. 27 Şubat'taki ilk protestodan sonra, Polonyalı çiftçiler ikinci kez Başbakanlık binası önünde toplanarak taleplerini haykırdılar. 30 günlük genel protesto kararı alan çiftçiler, AB'nin 'Yeşil Anlaşma' adını verdiği tarım politikası ve Ukrayna'dan kontrolsüz biçimde ithal edilen tarım ürünleri konusunda duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Polonyalı çiftçiler hükümeti protesto etti

Başkent Varşova'da toplanan çiftçiler, Başbakanlık binası önünde sloganlar atarak hükümetin dikkatini çekmeye çalıştılar. Meclis ve başbakanlık binasına çıkan yollar tamamen kapatılırken, şehir dışından gelen gruplar da protestoya destek verdi. Polonya Orman Müdürlüğü çalışanları ve avcılar da çiftçilere katılarak dayanışma gösterdi.

Protesto sırasında çiftçiler, hükümet aleyhinde sloganlar attı ve bazıları ellerindeki malzemeleri ateşe verdi. Bazı eylemcilerin patlayıcıları ateşlemesi sonucunda, Başbakanlık binasının önü adeta bir savaş alanına döndü.

Güvenlik önlemleri kapsamında, Polonya polisi erken saatlerde şehir girişlerinde traktörlerin trafiği engellemesini önlemek için hazır bulundu. Protesto bölgesinde toplumsal olaylara müdahale araçları ve polis helikopterleri de güvenliği sağlamak amacıyla hazır bulundu.

Önceki görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Protesto organizatörleri ve çiftçi temsilcileri, Başbakan Donald Tusk ile yaptıkları görüşmeden bir sonuç alamamıştı. Bugünkü protesto gösterisinde konuşan organizatörler, AB politikalarına ve Ukrayna'dan kontrolsüz ithal edilen ürünlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve hükümetle görüşmelere devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran ABD'li şirketin tankerindeki petrole el koydu

İran ABD'li şirketin tankerindeki petrole el koydu