Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Oslo'da Filistin'e Destek Gösterisi: Binlerce Kişi Eğitim Kurumlarına Yapılan Saldırıları Protesto Etti

Oslo'da Filistin'e Destek Gösterisi: Binlerce Kişi Eğitim Kurumlarına Yapılan Saldırıları Protesto Etti

Oslo'da, İsrail'in Gazze'deki eğitim kurumlarına yönelik saldırılarına tepki olarak büyük bir destek gösterisi düzenlendi. Binlerce kişi, Filistinli öğrencilere ve öğretmenlere destek verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oslo'da Filistin'e Destek Gösterisi: Binlerce Kişi Eğitim Kurumlarına Yapılan Saldırıları Protesto Etti
KAYNAK: AA

Norveç'in başkenti Oslo'da, İsrail'in Gazze'deki eğitim kurumlarına yönelik saldırılarına karşı büyük bir destek gösterisi yapıldı. Binlerce kişi, Filistinli öğrenci ve öğretmenlere destek vermek amacıyla Youngstorget Meydanı'nda toplandı.

Norveç yayın kuruluşu NRK'nin haberine göre, Oslo'daki kalabalık, Filistin'deki eğitim kurumlarına yönelik saldırıları protesto etmek ve dayanışma göstermek için bir araya geldi. Gösteriye, öğretmenler ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra, Gazze'de tıp eğitimi gören 23 yaşındaki Manar Hazem Al Khodari de katıldı.

Khodari, Oslo Üniversitesi'nde eğitimine devam etmek üzere Norveç'e gelmiş bir Filistinli tıp öğrencisi. Gazze'de çalıştığı hastanelerdeki "korkunç" durumu anlattı. Khodari, Gazze'deki her anın "çok tehlikeli" olduğunu ve "başsız bir ceset ya da ampute edilmiş bir çocuk" görmeden bir gün geçiremediklerini belirtti.

Eğitim Kurumlarına Yönelik Saldırılar ve Tahribat

Oslo'daki Filistin Komitesi Başkanı ve organizatör Anine Barg, gösterinin Filistinli çocuklar, öğretmenler, profesörler ve öğrencilere destek amacıyla yapıldığını açıkladı. Barg, "Gazze'deki okulların yaklaşık yüzde 90'ı bombalarla yıkılmış durumda. Yıkılmayanlar mülteci kamplarına dönüştürüldü ve onlar da saldırıya uğruyor," dedi.

Gösteride Taşınan Pankartlar ve Dövizler

Gösteriye katılan Norveç Eğitim Derneği mensubu öğretmenler, "Okulların bombalanmasını durdurun" yazılı pankartlar açtı. Göstericiler, Filistin bayrağı ve "Özgür Filistin" yazılı dövizler taşıyarak, Filistin'e olan desteklerini ifade ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran'da 1953 CIA Darbesi ile İlgili 71 Yıl Sonra ABD Aleyhine Dava Açıldı

İran'da 1953 CIA Darbesi ile İlgili 71 Yıl Sonra ABD Aleyhine Dava Açıldı