Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya New Mexico'da Orman Yangınları: Can Kayıpları Artıyor

New Mexico'da Orman Yangınları: Can Kayıpları Artıyor

ABD'nin New Mexico eyaletinde çıkan orman yangınları, güneydeki 2 farklı noktada büyük bir mücadeleye neden oluyor. Yerel polis açıklamasına göre, Ruidoso köyü yakınlarında bir yolda yanmış bir araçta kimliği belirsiz bir kişiye ait beden kalıntıları bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
New Mexico'da Orman Yangınları: Can Kayıpları Artıyor
KAYNAK: İHA

ABD'nin New Mexico eyaletinde çıkan orman yangınları, güneydeki 2 farklı noktada büyük bir mücadeleye neden oluyor.

Yerel polis açıklamasına göre, Ruidoso köyü yakınlarında bir yolda yanmış bir araçta kimliği belirsiz bir kişiye ait beden kalıntıları bulundu. Aynı bölgede ise 60 yaşındaki Patrick Pearson'ın cansız bedeni, bir otelin yakınındaki yol kenarında bulundu.

Yangınlar Kontrol Edilemiyor

South Fork ve Salt adı verilen orman yangınları henüz kontrol altına alınamadı. Bu yangınlar, Ruidoso köyü ve Mescalero Apache bölgesinde 23 bin dönümden (9 bin 308 hektar) fazla alanın küle dönmesine neden oldu.

Kontrol Edilemeyen

Bölge Valisi Açıklama Yaptı

New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlarda bin 400'den fazla yapının kullanılamaz hale geldiğini ve bunlardan yaklaşık 500'ünün ev olduğunu belirtti. Grisham, bu yangın felaketinin eyalet tarihindeki en yıkıcı orman yangınlarından biri olduğunu vurgulayarak, ABD Başkanı Joe Biden'dan afet ilan etmesini talep etti.

Kontrol Edilemeyen3

Kuraklık Etkileri Sonuçları

On yıllardır devam eden kuraklık, New Mexico'daki orman yangınlarının daha da yıkıcı olmasına yol açıyor. 2022 yılında eyalette yaşanan yangınlarda 341 bin dönümden (138 bin hektar) fazla alan küle dönmüştü, bu da bölgedeki doğal yaşam ve yerleşimler üzerinde büyük bir etki yaratmıştı.

Kontrol Edilemeyen2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ardahan'da sabahın ilk saatlerinde gökyüzü kızıla büründü

Ardahan'da sabahın ilk saatlerinde gökyüzü kızıla büründü