Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kanada'nın 2023 Orman Yangınları Karbon Salımında Dünyada Dördüncü Sırada

Kanada'nın 2023 Orman Yangınları Karbon Salımında Dünyada Dördüncü Sırada

Kanada'nın 2023 orman yangınları, dünya çapında büyük bir karbon salımına yol açarak karbon salımında dördüncü sırada yer aldı. Yangınların artan sıcak ve kuru hava nedeniyle daha sık ve şiddetli hale geldiği belirlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada'nın 2023 Orman Yangınları Karbon Salımında Dünyada Dördüncü Sırada
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı tarafından yapılan araştırmaya göre, Kanada'da 2023 yılında meydana gelen orman yangınları, büyük bir karbon salımına neden oldu. Araştırmacı Brendan Byrne'nin yürüttüğü çalışma, Kanada'daki yangınların 647 megaton karbon açığa çıkardığını ortaya koydu. Bu miktar, Kanada'yı dünyada karbon salımında dördüncü sıraya yerleştirdi.

Kanada'nın orman yangınları, yalnızca Hindistan, Çin ve ABD'nin saldığı karbon miktarını geride bıraktı. Ayrıca, Kanada'daki yangınlarda açığa çıkan karbon miktarının, Rusya veya Japonya'nın 2022 yılı boyunca fosil yakıtlardan saldığı karbondan daha fazla olduğu belirlendi.

Yangınların Şiddeti Artıyor

Byrne, 2023'de Kanada'nın ormanlarının yaklaşık yüzde 4'ünün kül olduğunu belirtti. Yangınların son yıllarda artan sıcak ve kuru hava nedeniyle yaşandığı ve bu durumun yangınların sayısını, şiddetini ve büyüklüğünü artırdığı ifade edildi.

Araştırmanın sonuçları, iklim değişikliğinin etkilerini ve büyük ölçekli orman yangınlarının karbon salımı üzerindeki etkilerini vurgulayan önemli veriler sundu. Çalışmanın bulguları, "Nature" dergisinde yayımlandı ve küresel ısınma ile orman yangınları arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'yı Vuran Shanshan Tayfunu: En Az 54 Yaralı ve 1 Kayıp

Japonya'yı Vuran Shanshan Tayfunu: En Az 54 Yaralı ve 1 Kayıp