Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Muhammed Muhbir Kimdir? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Yerine Geçmesi Beklenen İsim

Muhammed Muhbir Kimdir? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Yerine Geçmesi Beklenen İsim

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın içinde bulunduğu helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. Şimdi ise merak konusu olan İbrahim Reisi yerine geçecek olan kişinin kim olacağı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muhammed Muhbir Kimdir? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Yerine Geçmesi Beklenen İsim
KAYNAK: Haber Merkezi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın içinde bulunduğu helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti.

Bu trajik olayın ardından, İran İslam Cumhuriyeti Anayasası gereği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Muhbir’in ülke işlerini yürütmesi ve en fazla 50 gün içinde yeni bir cumhurbaşkanı seçimini düzenlemesi bekleniyor.

Muhammed Muhbir Kimdir?

Muhammed Muhbir, 1 Eylül 1955’te İran’ın Huzistan eyaletinin Dezful kentinde doğdu. İran-Irak savaşı sırasında Devrim Muhafızları Ordusu’nun tıbbi birliklerinde subay olarak görev yaptı. İmam Humeyni Yönetim Merkezi’nin başkanlığını yürüttü ve Hamaney’e bağlı olan yatırım fonu Setad’ın başında bulundu.

2021’de göreve gelen Muhbir, İran’da birden fazla cumhurbaşkanı yardımcısı bulunmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı konumunda olması nedeniyle, bu göreve atanacak olan isim olması bekleniyor. Avrupa Birliği, Muhbir’i 2010 yılında yaptırım uyguladığı kişi ve kuruluşlar listesine ekledi, ancak iki yıl sonra listeden çıkarıldı.

İran’da Ne Olacak?

İran’daki tüm devlet meselelerinde son söze sahip olan dini liderin onayıyla, devlet medyasının Cumhurbaşkanı Reisi’nin öldüğünü doğrulamasının ardından İran’daki rejim, yeni bir cumhurbaşkanı seçimini düzenlemek için harekete geçecek. Bu süreçte, Muhammed Muhbir’in ülke işlerini yürütmesi ve yeni bir cumhurbaşkanı seçimini düzenlemesi bekleniyor. Bu süreç, İran’ın gelecekteki politikalarını ve uluslararası ilişkilerini şekillendirecek önemli bir dönemeç olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da feci kaza! Otomobil takla attı: 2 ölü

Antalya’da feci kaza! Otomobil takla attı: 2 ölü