Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Mısır Yine Değişmedi! Oy Oranı Şaşırttı!

Mısır Yine Değişmedi! Oy Oranı Şaşırttı!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, son seçimde oyların %89,6’sını alarak üçüncü kez lider seçildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mısır Yine Değişmedi! Oy Oranı Şaşırttı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, son seçimde oyların %89,6’sını alarak üçüncü kez lider seçildi. Daha önce 2014 ve 2018 seçimlerinde %97 ile cumhurbaşkanı seçilen Sisi, bu seferki zaferini dört adayın yarıştığı bir seçimde kazandı.

Dört Adayın Yarıştığı Seçimler

Mısır’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi 27 vilayetteki 11 bin 631 seçim komisyonunda 10 Aralık’ta başladı. Seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin yanı sıra Mısır Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Ferid Zehran, Vefd Partisi Genel Başkanı Abdussened Yemame ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Hazım Ömer yarıştı.

Sisi Yeniden Lider Seçildi

Mısır’daki Ulusal Seçim Kurumu, mevcut Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin %89,6’sını alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Mısır’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri 15 bin hakim ve çok sayıda yerel kuruluşun yanı sıra, 14 uluslararası kuruluştan 220 gözlemci eşliğinde düzenleniyor. Kayıtlı seçmen sayısının 67 milyonu geçtiği Mısır’da, seçim sonuçlarının 18 Aralık’ta açıklanması ve Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NASA 1 milyar dolarlık Bennu asteroidi kargosunu açamıyor

NASA 1 milyar dolarlık Bennu asteroidi kargosunu açamıyor